#019 Királyi szülés adás

Nem úgy van az mint volt régen, Nem az a nap süt az égen, Nem az a nap, nem az a hold… Mert a Neptunusz mellett találtak egy icipici, alig tizenkilométer átmérőjű új holdat. Erről, bunyózó nagy robotokról, magyar podcastokról, a bűnök megbánásáról, a Google Play Booksról és a diszruptálást diszruptáló diszruptorokról beszélgettünk.

Jim Forest: The Little Prince & Tintin

Katasztrófába, lasztminittel

 • Egy körülbelül egy kisherceg méretű holdat fedeztek fel a Neptunusz mellett. A Voyager szondát még ki tudta cselezni annak idején, de a Hubble megfogta.
 • Ugyanitt, az adáscím lehetne kis herceg is, mekkora ziccert hagytunk már ki.
 • Nagyon úgy néz ki, hogy valami mégis szivárog Fukisima alól. Radioaktív hűtővíz lehet az. A TEPCO emberei lapzártakor vizsgálták a helyzetet, és hát ők mindig igazat mondanak, mint az amerikai elnök, aki kivágta a cseresznyefát.

Hírek szuperdry

bodyboard

Valódi témák

 • Gáspár arról beszélt, hogy mennyire nehéz kinyerni adatot egy, a kilencvenes évek elejéről származó HyperCard stackből. Szóbakerül még a Prezi. A bölcsészek első programja. És a disztichon is. Dokument erre, emulátor amarra.
 • Elvitatkozgattunk arról, hogy a lassan évtizedek óta az oktatás jövőjének számító e-learning aktuális üdvözkéinek számító MOOC rendszerek most akkor buknak-e vagy sem. Az ideák szintézise elmaradt, szerintem vissza fogunk még erre térni. Már csak azért is, mert se az Open University, se az iTunes U nem került szóba.
 • A KÜRT új adatmentős szolgáltatást indít, amiben még felhő tárhely is van. Nem derítettük ki, hogy a Kürt akkor most jó-e vagy sem, de megbeszéltük, hogy backupolni nehéz dolog.

Itt aztán felgyorsultak a dolgok, elfogyott az idő

Toljuk a spanok bizniszét rovat

(Címlapkép: Jim Forest - The Little Prince & Tintin - CC-BY-NC-ND)

8 thoughts on “#019 Királyi szülés adás

 1. Friss szívatás a “post Google Reader” korszakból:

  We have disabled user registration at The Old Reader, and we might be making the website private. If we do, unfortunately your account will not be transferred to the private site, so you might want to export your subscriptions as OPML and start looking for an alternative solution. More details are in available in our blog: http://blog.theoldreader.com

  1. Közben bezár a Catch.com is, ami nagy kedvencem volt. A következő adásban - most írom hozzá a posztot - ki is térünk rá.

 2. msh

  Igazán tehettek volna egy kísérletet, hogy tőkét vonjanak be valahogyan. Még mindig ezt tartom a legjobb GR pótlónak, szimpla, egyszerű, csinos, alig különbözik az eredetitől.

  1. Ember legyen a talpán, aki tudja követni, hogy mi lesz az Old Readerrel. Örültem volna, ha az eredeti csapatban van annyi üzleti érzék, hogy működteti.

  1. Volt valamelyik korábbi posztban egy olyan kitétel, hogy szívesen átadják a projektet valaki olyannak, kinek van kedve üzemeltetni meg bindzsizni vele. Most lehet tippelgetni.

 3. msh

  Mondjuk hogy erősítsem az összeesküvés-oldalt, hetek óta nem vagyok képes feledni azt a zord tényt, hogy amikor nem kellett a Google-nek a Wave, akkor partiba vágták a kódot, nesze, Internet Népe, kezd vele, amit akarsz (jól el is rontották, valami flash-es verziót találtam egyszer, kb egy éve). Namost ugyanezt meg lehetett volna tenni a Reader kódjával is, plusz esetleg némi best practice-szel, hogy hogyan érdemes alátenni az infrát. De nem tették, mert a Google ma már gonosz.

  Mellesleg most lőtték ki a Latitude-ot is alólam, aminek szintén rendszeres használója voltam. Kicsit le vagyok maradva a hírekkel, így először csak nem értettem, ki kapcsolta ki a location sharinget és miért nem tudom visszakapcsolni.

Kommentszekció