#337. Tisztelet adás

Hol van már a médiás adás? Mit tud a delta variáns, és miért fogunk kezet már megint? Ferenc Ferenc emberek között! Satya Nadella nagyfőnök lett. Kínai űrhajósok a kínai űrállomáson: ez nem sci-fi. Visszhozzák-e Bezost? És Zuck cuki-e, amikor kertészkedik? Több-e a processzor az ikeás okosizzóban, mint egy Gameboyban? Rollable smartphone az Oppótól. Cuki robot, csuklásmegállító készülék, léghűtés a procinak, túlhevülő Starlink, új IKEA hangszóró és a hülye Tesla-kormány.

Hol a médiás adás? Na erre tudunk válaszolni anélkül is, hogy meghallgatnátok a műsort. Dolgozunk rajta. Van felvéve négy vagy öt interjúnk, ezt kell megvágni, fogyaszthatóvá formálni. Nagyobb adagot szedtünk a tányérra, mint terveztünk, de jó lesz!

Itt szóba került a vírus aeroszolos terjedése, ami annyit jelent, hogy a vírust tartalmazó folyadékcseppek sokkal tovább maradnak a levegőben, mint elsőre gondoltuk. Szóval a mániákus kézmosás helyett zárt helyen érdemes maszkot viselni, az irodában dolgozók meg ugyan kérdezzék meg, hogy van-e szűrő a légkondiban. Lisszabont már le is zárták a delta variáns miatt. Lesznek itt még cifra dolgok.

Ferenc közben emberek között járt, úgyis mint Fishing on Orfűn. Ott a kézfogás már megint divat. Ami nem is baj, mert lásd fent.

Tisztelet a mérnöknek

Satya Nadella a Microsoft igazgatótanácsának vezetője is lett. Ha fel lenne készülve magyar filmből, gyakorolhatná a tükör előtt a "kivakartalak a geciből" monológot, mondjuk az is igaz, hogy senkinek sem áll jól ez a Mucsi karakter, ideértve Mucsit is. Viszont, Satya Nadella MS vezérré válását megtaláltuk az adásnaplókban, alig 290 adással ezelőtt történt.

Van kínai űrállomás, a Tiangong, és most már van rajta kínai űrhajós is, rögtön három. Igazán megsüvegelendő, milyen űrprogramot hoztak létre, és még össze sem bútoroztak az oroszokkal. Közben Jeff Bezos is megy az űrbe. A szélére. Szóval a Kármán-vonalon kívülre. Ez olyan, mintha az ember azt mondaná, hogy "most elhagyom Pestet" és elgurulna a Budaörsi Ikeába. De már gyűjtik az aláírást, hogy vissza se jöjjön. Mark Zuckerberg közben kerti lándzsadobálással foglalja el magát, ami jobb, mintha a Facebookban tevékenykedne. Addig se árt, ugye!

Vagy kacsa vagy nem, de az Ikea okosizzókban akad vas rendesen. Egyes források szerint annyira sok, hogy még egy Gameboy játékot is elfuttatnak. A probléma, hogy az eredeti leírást már csak az Internet Archívum őrzi. Annyit lehet tudni, hogy megkérték a csapatot a leírás eltávolítására.

Kütyü

Ferenc nem is szereti az állítható kiejlzőméretű Oppo ferenctelefont. Pedig az ötlet a maga módján aranyos. Aki pedig megmondja, hogy egy ilyen felcsévélős telót hogy lehet majd kirakni a kocsiba navigációnak, azt külön megölelgetjük egyszer.

Esett még itt szó a diktálásról és a VR-reklámról is. Az utóbbit az adás kikerülésére már be is látta az Oculus, hogy nem szeretné ő azt.

Az iszonyú cuki és némiképp céltalan Ascento robot szerencsére még megvan. Csuklásmegállító szuperszívószálat pedig egyelőre nem rendeltünk.

Hideget, meleget

A Noctua csodás és 1,2 kilót nyomó passzív hűtőt adott ki, amiben annyi a mérnöki tudomány, hogy csak na. És le tud hűteni egy i9-est is.

A Starlink viszont egyelőre túlmelegszik és ötven fok felett lekapcsol, amíg az antenna és csatolt részei le nem hűlnek.

Lehet, hogy marhaság

Lett Ikea laphangfal, ami olyan, mint egy képkeret, de mégse. Mármint képet nem nagyon lehet rá rakni, marad a központi művészet, abból biztos válogathatsz vagy háromfajtából.

Elon Musk F1-es Teslakormányáról kiderült, hogy hülyeség. Arról meg lehet vitatkozni, hogy az a nézete, hogy minden felhasználói input hibát jelez, az igaz-e.

Kommentszekció