#036. Spániel a mosógépben adás

Gifoszkóp, feldobomkamera, digitális bankkártya, PS4 és robotszarvas. Volt minden, mint a jó bótban.

Mindenki fellélegezhet. Mégsincs vírus az ISS-en. Jevgenyij Kaszperszkij bátyánkat csak félreértették az újságírók. Kevés olyan szomorú dolog van amúgy is, mint egy vírusos Thinkpad. Thinkpaddel meg minden tele van az űrben. (Nem, dehogy, részrehajló, én? De a számítógép színe a fekete.)

MARHASÁG

Távirányítós, ezer lövést is túlélő robotszarvassal csalják lépre a floridai orvvadászokat. Ez tipikusan az a hír, amiről felesleges többet mondani.

4b67dc_79e38813dae24f6aac3f9fe3da13df7f.gif_srz_p_500_331_85_22_0.50_1.20_0

Gifoszkóp. Ez a kurblis animgif. Na ugye, hogy csodálatos világban élünk?

Panorámakamera. Autóalábegurítomkamera. Beledobomadunábaésimádkozokhogyamadzagtartsonkamera. Ez egy kicsit tényleg értelmetlennek tűnik, de menőnek menő. Az ember pénzért egy csomó felesleges, jópofa szirszart vehet. Figyeltétek már?

Van magyar cronut.

A fenti videó beillesztéséhez egy kábé ezerötszáz karakteres embedkódot használtunk. Nem érzem azt, hogy a világ jó irányba halad.

Van Oculus Riftben nézendő film.

Van olyan jacht, ami egy nagyjacht mentőcsónakjának tűnik. Vagy Toyota Yarisnak. Régi VW Pólónak. Szóval nem szép, de legalább dizájner.

Gáspár hamarosan Amerikába utazik ezért nem írok ide vicces kulcsszavakat. Fehérrel se.

Itt van viszont egy remek oldal, ahol nem túl üzembiztos, ellenben működő fegyvereket gyártanak a repterek szekuritikapuján túli westendben kapható cuccokból.

Bevásárlólista

Ferinek Moto G. (Erről a névről mindig vállalhatatlan gengszterhiphopos viccek jutnak eszembe.)

Ferinek kétkijelzős, einkes orosz csodamobil.

Mark Zuckerbergnek Snapchat. De csak a karácsonyi listájára írta fel.

Steve Jo de nehéz ezt megszokni, szal Tim Cooknak a Kinectet fejlesztő cég.

Eladtak kétmillió Raspberry Pi-t, nagyjából mindenkinek. Nem értettünk egyet abban, hogy ez mit jelent. De alapvetően szeretjük mi azt.

A Yahoo pedig elvateráz egy zsáknyi domaint, amit még a régi szép időkben vettek meg, amikor ez menő volt.

Utility

Csúnyán kiröhögtük a szegény apát, aki a Google Térkép légifotó nézetében találta meg a gyilkossági helyszínt, ahol a gyermekét megölték. Éreztem közben is, hogy épp nem vagyunk jó emberek, de annyira szürreális, örkényi az egész, hogy csak nevetni lehet rajta. A képet azóta eltávolították.

Lehet kütyüket használni - majd - a repülőkön felszállás közben is! Ez azért jó, mert vannak echte a felszálláshoz való dalok. Nem, nem a nézzazégfelé. Hanem például ez.

PS4. A bíróság ítélethozatalra visszavonul.

Végül pedig nem értettünk egyet a loyaltikártyapótló szexiség értelméről. Van az úgy.

9 thoughts on “#036. Spániel a mosógépben adás

 1. moshi

  raspberry pi: egyszer itt a cégen belül vettem 16 darabot, egy versenyre díjnak. a legtöbb tényleg a fiókban végezhette, a maximum, ami megvalósult, egy otthoni médiaszerver volt.

  és még hogy hová tűnt a flickr stats? tegnap még megvolt.

  1. Egy kicsit megerősítettél abban, hogy nem akarok én raspit venni. Átlag havonta lebeszélem magam róla, mert annyi értelmes dolog jönne ki az árából. Egyharmad erősítő. Fél hangfal. :)

 2. moshi

  Sztori: a kilencvenes évek elején részt vettem az első magyarországi bankautomaták bevezetési projektjében. Voltak már akkor is PC-re köthető mágnescsík-olvasók, hát kipróbáltuk az oktatókörnyezetben (ez egyébként vicces volt, gazdálkodk okosan-szerű papírpénzt adtak azok a gépek). A kártyán titkosítatlanul rajta volt minden info: kártyaszám, PIN-kód (!), egyenleg (ez az akkor még létező offline automatákhoz), stb. Felülírtuk egy paranccsal a PIN-t, működött. Megnöveltük az egyenleget, működött.

  Ez ma már nyilván nincsen így, de szerintem tanulság, hogy sosem tudhatod, mikor, melyik biztonsági rést nem veszik észre vagy becsülik alul.

 3. GR

  Nekem pl az nem tetszett, mikor egy gyerekgyilkossaggal kapcsolatban viccelodtetek. :( Legalabb kivagtatok volna vagy valami. Meg is allitottam a lejatszast, nem tudtam tovabb hallgatni… :(

Kommentszekció