#040. A nyúl leszállt adás

A Jádenyúl már a Marsot tapossa, Palvin Barbi okos karkit csinál, valamint véleményt alkotunk a Chromecastról, a gonosz Kugliról, az univerzális laptoptöltőről, a Facebook új reklámformájáról, az okosmobilok áreséséről, az Oculus Riftről, szóval mindenről, ami történt a héten. Ehhez még érintjük a bestof2013-témát is.

black_rabbit_of_inle_by_imaginarygoddess-d36p4j4

A posztot nem én írom, azt Keltnek kell. Pirítsatok rá!

A szót itt akkor átveszem -K

Krisztusban kedves testvérek, ezen a héten egy kicsit elhúzódott az adásnapló elkészítésének ideje. A nyúl hamarabb száll ugye le, a repülő disznókról inkább ne is beszéljünk. De ahogy tűnt mesterünk Stanislaw Lem írta.

Tér és idő zsugorodnak, Ha én egyszer nekikezdek. Amit mások már feladnak, Nekem ott van csak a kezdet.

Az elmúlt heti adásban szó esett.

A kínai holdprogramról. Ma még csak egy roverük van, ami lent tüsténkedik a Hold felszínén, ahol azelőtt utoljára az oroszok jártak 1976-ban. Holnap viszont már lesz stand, ledlámpa, mp3-as rádió meg nyolckincs mártás is. 2015-re terv kábé, hogy mintát is hozzon vissza az expedíció.

További hírek a csillagok világából. 8Béna startupot indít Palvin Barbara.](http://cink.hu/palvin-barbara-startupot-indit-1482584289/@szilylaszlo)

Feri telefonja benne van a hét legjobb karácsonyi kütyü listáján a T3-mon. Ráadásul van rajta T9. Ha egyszer elkészül - és el fog, mert a Gugli harcirobotgyárat vett - a T1000, az is csak ilyet fog az olvadékony fejéhez tartani. A kütyüvilágban a You could be mine úgyis alapgondolat.

Nálunk ugye abból lett mondás, hogy Ugocsa nem koronáz, amerikában viszont egy szövetségi bíró mondta azt, hogy nézzük már meg Béláim jobban ezt az NSA-s adatgyűjtéses ügyet, mert mintha alkotmányellenes lenne.

És ha már asztalracsapás. Jöhet az univerzális laptoptöltő. Nyilván a szokásos szemétládák ki fogják ezt cselezni, de teljes szívemből szurkolok neki.

A vizuáldepartment heti híre az volt, hogy 22 milliót lehet instagramos képpel nyerni. Abból már sok cronut meg vintázs, NOS Campagnolo fogaskoszorú jön ki.

MS vezérigazgató még nincsen, keresik, elbújt. Ami viszont lesz az kikapcsolhatatlan, szkrollozásra aktiválódó, sznófól videóreklám a Facebookon.

Itt volt az a része az adásnak, amikor más dolgot húztunk ki, mint amiről valójában nem beszéltünk.

Az biztos, hogy az Oculus Rift szerzett 75 millió dollárt. Lehet venni egy vicces francia cégtől felújított, átfestett, első vidéki körorvos nemdohányzó nőtől származó Nokia 3210-est.

Itt elújságoltam, hogy citromsárga Nokia Ashát fogok venni, de végül fekete, negyedáron garisan kapható mégtrógerebb Samsung lett. Van telefon ötezer forintért.

És végül arról is, hogy a World of Tanks 75 millió játékosnál jár. Nekik küldjük most a Panzerliedet.

Amely dalt amúgy eleve a tengerészektől nyúlta a Wermacht, tőlük a chilei és a dél-koreai hadsereg. Híressé A halál ötven órája tette, ami meg amerikai film, csak kellett bele valami németül hangzó. Jobb, mint a Tomorrow belongs to me, ugye? Nemhivatalos himnusznak használja pár olasz gépesített egység, ezen alapul a francia idegenlégió Képi Blanc című dala. Ráadásul a namíbiai német közösségnek is fontos a dal. Azta!

Kommentszekció