#046. Satya, sál adás (kettőből nulla)

Támadnak az ázsiaiak: indiai ceója lesz a Microsoftnak, a Lenovo (volt: Legend) pedig megvette bagóért a Motorolát Szergejéktől. Eközben a Facebook tizedik születésnapjára önmagát és a techsajtót győzködi, hogy még képes innovációra, a Google Adwords-romkocsmát nyit a West Balkán régi helyén. Jutott azért okos villanykapcsoló is, a legoldszkúlabb termékbemutató videóval, ami üdítően frissnek hat a Kickstarter-kampányok hipszt fiatalosdinamikusfairtradebio stílusa után

Állítólag lesz részletes adásnapló is, én csak utasításokat követek.

Adásnapló erre!

3 thoughts on “#046. Satya, sál adás (kettőből nulla)

  1. Rasid

    Király ez a stumbleupon-os cikk, még akkor is, ha ők is ezt az egyre gázabbá váló duolingo őrületet erősítik. A másik nyelvtanulós site-ról, a Memrise-ról valahogy mindig megfelejtkezik mindenki, pedig sok embernek jobban bejön, mint a duo. Én a segítségével megtanultam kb. 600 lengyel szót és kifejezést, a teljes rovás ábécét, és mostanában álltam neki az orosznak is. A spreeder-es és lumosity-s linket viszont értékelem tőlük.

  2. Erről a nyelvtanulósdiról még mesélned kell. Lehet vele használható nyelvtudást építeni? Ezt a részét nem látom.

  3. Rasid

    A Memrise-ra érted? Én lengyelre használom, kb. fél éve. A barátnőm szerint azóta alakult a tudásom, tehát szerintem van hatása. A kurzusokat maguk a felhasználók hozzák létre, és a program megjegyezteti veled a szavakat és a kifejezéseket. Én pl. így tudtam bevágni a hónapneveket, mert azok teljesen mások lengyelül, nem a megszokott január, február stb. Ez a használható része - és a program úgy gondoskodik arról, hogy ne felejtsd el az addig tanultakat, hogy bizonyos időközönként “kikérdezi” őket. Az oroszt meg csak szabadidőben (pl. amikor utazom vonaton, és mobilon használom) tanulom vele, úgyhogy még nem tudok nyilatkozni, de azokból a kurzusokból is tudok vagy 40-50 dolgot (bemutatkozás, “ma rossz idő van” estébé). Nézd meg, ha érdekel - még a podcastben is meghallgatnám, mit gondolsz róla :)!

Kommentszekció