#061. Bábelhalászlé adás

Civilműhold, magyar kommentnonszensz, napelemes örökmozgás útburkolati alapon, elhúzódó tweet-tervezés, gigarámenburger és szénzsemlés hambi, Teszvesz-város-autó a Google-től és élőtolmács a Skype-tól, Faraday-kalitka-ruha a rágózás védelmében, távirányító appok, valamint a helyes térképhasználat időutazás esetén.

14-144

Mi még csak beszéltünk arról, hogy a csodás ISEE-3 műholdat újra fogják éleszteni lelkes amatőrök. Azóta már a kapcsolat meg is van. A tánc persze csak most kezdődik, vissza kell navigálni az L1 pontba.

Aztán van némi esélye annak, hogy a cseljabinszki meteort - emlékeztek, azzal kezdtük az első adást - 290 millió éve egy másik meteor terelte a föld felé.

Jebediah Kerman visszatért a Kerbalra. Gáspárnak kábé egy hónapjába telt.

Kishírek a nagyvilágból

Kommentelőügy van a magyar interneten. Aki eddig nem csalódott alkotmánybíróban, majd most. Van folytatása, jövő héten is szó lesz róla.

Megvan a cucc, amivel az út tud áramot termelni, világítani, és még modulárisan is cserélhető. Csodálatos. Már csak indukciósan töltődő buszokat kellene rárakni.

Megszűnt a TrueCrypt. Nem teljesen érti még senki, hogy mi történik.

Tényleg megvette a Beatset az Apple. Az elemzők szerint ennek mind van értelme, továbbá sokat fizetett érte. Mindenesetre érdekes, ilyet nem nagyon szokott csinálni az Apple.

Késik a Steambox, ellenben van lakáson belüli streaming, meg családon belüli kölcsönadás.

Röhögtünk egy kört a szociálmédiamarketingeseken, akik a President sajtot - a hasonló nevű vajat random közért polcain megtaláljátok - viszik be a köztudatba.

Gasztrórovat

Négyrámenes burger. Mindent elmondtunk róla.

Feketeburger szénporos zsemlével. Dettó.

Robotok a spájzban

Google car

Teszveszváros autót tervez a Google. A protót persze nem engedi ki az utakra, helyette megy száz, amiben van becsületes kormánykerék. Mindenesetre jövőszaga van. Egy dolog ment minket, jó messze csinálja.

Megtanul fordítani a Skype. Egészen furcsa kombinációkban. Realtime. Az optimisták csendesen kapkodnak levegőért, a pesszimisták meg tudják, hogy dolgokat igazán elcseszni csak félrefordítással lehet.

Bezár a HAARP.

Rágózás helyett okostelefonozunk, én csak arra kérlek titeket, hogy ne ragaszgassátok oda mindenhová a telefont. Igen szar belelépni.

Digitáliséletstílus

A Lomography kiadott egy valami egészen hihetetlen kamerát. Polaroidpótlék. Ezek a csávók nagyon tudják, hogy mit csinálnak. Még ha a mit a pénzes hipszter gyerekek lehúzása is.

Beszéltünk Spotify távirányításról. Most éppen működik, olyan kellett hozzá, hogy Remoteless.

Navigare necesse

Elérhető a különböző katonai felmérésekből származó térkép online. Igazán remek, tájékozódhat mindenki a 19. században.

Van új Geoguessr játék.

One thought on “#061. Bábelhalászlé adás

  1. Steam dolgok: A megosztás úgy megy, hogy be kell jelentkezni azon a gépen, amire meg akarsz osztani, autentikálni a gépet, utána a gazdája a saját kontójával tud az én játékaimmal is játszani, ha én épp nem játszok velük, és feltelepíti (kezdetben az volt, hogy ha én játszok vármivel, a család nem játszhat semmivel az én kontómról, de ez már nincs, mostmár csak annyi van, hogy egyszerre csak egy valaki játszhat egy játékkal). Nyilván nem ellenőrzi, hogy családtag-e, én lakótársammal pl megosztottam így. A streaminget még bétában próbáltam, nem egészen úgy van, ahogy mondtátok. Ha A gép streamel B-re, akkor egyikkel se lehet semmit csinálni, az A gépen is a játék látszik. Ez inkább arra van kitalálva szerintem, hogy megveszed a legolcsóbb steam machine-t, ami önmagában csak indie játékokat futtat, és ezt berakod a nappaliba. Ha viszont skyrimezni akarsz a nagy tévén, akkor csak benyomod a dolgozószobában a gépet, és onnan streamelsz.

Kommentszekció