#073. Kecskestarter adás

Skynet az űrállomáson, talán-állapot a kvantumszámítógépben, parazseb a telefonnak, lassúnet-nap, kreacionizmus, pizzásdoboz-innováció, csakazértis Apple keynote, Dyson robotporszívó, kütyümániásoknak álsztereó és cserélhető objektíves smartphone és hangvezérléses hallókészülék, valamint fatelefon, kecskementés és szuperszónikus lakás.

iwatch.jpg

Hajrá Kelt!

Mimimimimimimimi miii… sziasztok. Ez itt az adásnapló mai adása.

Az ISS tévedésből kilőtt pár nanoműholdat. Még nyomoznak, hogy a macska nyitotta ki-e az ajtót vagy mégis mi történt. Mindenesetre a műholdak elúsztak az űrbe. Szori.

Kvantumszámítástechnikus embert vesz fel a Google. Ettől előbb-utóbb minden megváltozik majd, csak még nem feltétlenül érjük, hogy hogyan.

Mint ahogy megváltozik a világ az Intel Core M procijától is.

És az Ikea bookbooktól.

Ma lassú volt a net, hogy a netsemlegesség mellett demonstráljunk. Jelentkezzen, aki érezte. Én egyszer majdnem, de aztán kiderült, hogy a króm megfagyott.

Gasztró rovat

Uccsópillanatoskajáttaláltamahűtőben.app.

Lényeges fejlesztésen van túl mindenki kedvenc papírtárgya a pizzásdoboz.

És hát az ételipari innováció sem állt meg. Feltaláltatott a burgerpizza.

Mindeközben az Apple

Bemutatta az iPhone 6-ot, az iPhone 6 Plust és az Apple Watchot, amiről nagy cselesen csak a legvégén mondták meg, hogy ja amúgy nem lehet kapni csak valamikor jövő év elején nyenyenyenyenyeeee.

watch_black_link_medium

Dolgok, amiket nem az Apple mutatott be

A Dyson egészen csinos robotporszívót dobottpiacra Japánban. 360 fokban lát. Ha ennél nagyobb szögben látna, lekörözné magát meg minden.

Feri vágyainak tárgyai

The Core - bluetooth, wireless, csodásan szóló zenés izé. Kicsit tán drága, de hát legalább cuki.

A Sony nem adta fel a kijelzőtlen, mobilhoz barátkoztatható fényképezőgépeket. Most Qx-1 néven egy csereobjektíves, qx-30 néven pedig egy őrületesen zoomolós verzió jött ki.

Végül pedig a Motorola megint valami érdekessel jött elő: a Hint nevű headszettel.

Kapcsolódó zenei blokk

(Ha ez amúgy annak a Spamdognak a felvétele, aki ide is szokott kommentelni, akkor szevasz, köszi!)

Gáspár rovat - amit rátukmáltunk na

Meghalt a BERG, az a kreatív ügynökség, amelyik tényleg kreatív volt. Emléke mindörökké velünk.

Izland kecskéket mentő Kickstarter. A kecske cuki, oké?

Kézműves Apple oligarchatelefon

És végül van egy orosz lakás, ami mögé beparkoltak egy Tu-144-et. Ki se lehetne találni jobb mászókát. (Mapsen erre.)

12 thoughts on “#073. Kecskestarter adás

  1. pohlyferenc

   :)))) Éppen ilyen csomagom volt nekem is, de ezt azért mondtam le, mert az iPad jórészt wifi közelben üzemel és van, hogy egy hónapig sem kell egy bitnyi 3g sem, viszont egyes nyári hónapokon meg jó sok kellene. És erre egy feltöltős csomag lenne jó - de csak akkor, ha túlnyúlna a a feltöltés a hónapon. Ami fura, hogy a sima feltöltés (az összegtől függően) sok hónapon át érvényes, az adat meg ezek szerint (domino web a csomagom most!) nem.

   1. Teomo

    Bár ez a csomag pont ellenkezőleg működik, mint amit szeretnél, a 30 napon túlnyúlás helyett csak 8 napos, de szerintem mégis jó lehet neked. A Telenornak van egy bármilyen kártyás előfizetéshez, online felületen rendelhető, kombinált csomagja, ami 600 MB-ot ad 720 forintért, amit hivatalosan 1 hét, gyakorlatban 8 nap alatt lehet/kell elhasználni. Ha előbb fogy el, akkor újra lehet rendelni azonnal (kivéve napon belül), ha nem fogy el, 8 nap után szokás szerint elveszik. A rövid időszak miatt jól lehet játszani azzal, hogy csak akkor rendeli meg az ember, amikor éppen kell, és 720 Ft talán akkor sem óriási összeg, ha végül nincs teljesen elhasználva. De eseti nagyobb forgalom se gond vele, az újrarendelhetőség miatt, és folyamatosan használva is elfogadható kártyás viszonylatban a havi kb. 2880 Ft/2,4 GB.

    1. pohlyferenc

     Majdnem jó :) De. Egyrészt semmilyen előfizetésem nincs a Telenorral, szóval nem tudnám semmi mellé rendelni, másrészt tényleg eggyel használhatóbb a konstrukció, de ezzel meg a macera sok. Ezúton szólítom fel a három operátort, hogy dolgozzák ki az alábbi csomagot: fél, egy és két gigás egységek vásárolhatóak fix összegekért, amelyek hat hónap alatt járnak le. Legyen mondjuk olyan büntetése a 30 napon túli használatnak, hogy ekkor valamivel drágább a kilobájt. ‘Oszt szevasz.

     1. Teomo

      Lehet, hogy tévedek, de gondolom a dominó web csomag se csak úgy materializálódott a semmiből. :o) A szokásos módszerek itt is működnek, akármelyik hiperben lehet venni praktikum expressz csomagot, komoly 300 forintért, amivel már működik a fenti módszer. Az viszont igaz, hogy a lustaságra és a telhetetlenségre még nincs használható megoldás. :o))

  1. pohlyferenc

   Én is tudom, melyiket választanám (az Apple-t), de nem lennének teljesen kisímulva az érzéseim… A másik egyszerűen nem érdekel, nem hordok ékszereket :) De, habár az Apple Watch érdekel, több szempontból is, szépnek én sem látom.

    1. Teomo

     Az embernek sem árt legalább naponta egyszer ennie, akkor most reklamáljunk a jóistennél/Darwinnál? :o) Amúgy is, szerintem az óratulajdonosok nagy része éjszakára leveszi az óráját, akkor meg már nem olyan nagy gond tölteni is, pl. Moto 360-nak is egész jó töltőálványa van. De ha már a hitről van szó, hogy áll most a Google hited, hogy nagyságrendileg több jelszót hagytak el, mint az Apple? :o) http://arstechnica.com/security/2014/09/google-no-compromise-likely-massive-phishing-database/

     1. Azt hiszem, hogy más a két esetnek az optikája. Az iCloud törés esetén a szolgáltatás biztonságát játszották ki (https://www.nikcub.com/posts/notes-on-the-celebrity-data-theft/), a Google-ügy esetében phishingről beszélnek. Ami kínos, ha megtörténik, de júzer error.

      Ami az óra kütyüsödését illeti, az ember egyrészt elmegy egy ideig kaja nélkül. :) Másrészt pedig még mindig katasztrofálisan rossznak érzem azt az irányt, amiben egyre több eszközünk töltöttségére kell figyelni. A kütyük vannak értem, nem fordítva.

 1. Az előző munkahelyemen kb akkor lett RFID-s beléptetés, mikor NFC képes telefonom lett, én meg beleástam magam, hogy hátha elég a telefont magamnál tartani (meg amúgy se áll messze a szakmámtól, főnök is bátorított): Az volt a konklúzió, hogy baromi nehéz, pontosabban csak az NXP-n keresztül könnyű (azt hiszem aes képes mifare+ volt). Ezek a kártyák nem csak egy kódot küldenek hanem publikus-privát kulcsrendszerrel azonosítják egymást oda-vissza. A rossz hírneve valószínűleg a mifare classicból jött, ami rendszeresen küldött fix adatot titkosítva, és a kódalgoritmus se volt valami acélos, ezért nagyon gyorsan feltörték.

Kommentszekció