#079. Anyádat adás

Harag, hirig és cáfolat! A mini-űrsikló nem azt csinálta, az internetadó nem arra kell, az Uber nem úgy gonosz (vagy de?), a Lockheed nem tud fúziós reaktort csinálni, viszont a férfivarrás nagyon menő! Akárcsak a hatórás reklámfilm, a RasPi alapú-laptop, a fricska-írógép és a Google Inbox.

rii_survivalsewing_030.JPG

Tényleg lehetne már egy hét, amin nem csesződik el semmi, ugye? Na ez megint nem az volt. Már ugyan oszladozik az internetadós köd, de azért még a harciideg megjelenik, amikor rágondolok, mi hangzott el az elmúlt két napban. A tiltakozó csoport erre van, a tüntetésről meg itt lehet mindent megtudni.

Aztán leszállt az X-37B automata űrhajó - ugye nektek is mindig jövő érzésetek van, amikor leírjátok, hogy automata? - ami 22 hónapot keringett fent az űrben. Tippek sincsenek, hogy mit csinált. Illetve a legjobban hangzó tippekről bizonyították, hogy nem lehetnek igazak. Pedig. A landolós fotók erre vannak. Aki kitalálja, hogy miért vannak szkafanderben a tudósnak tűnő emberek és kukásmellényben a maradék, pirospontot kap.

Ferenc meglepődött, hogy a Google az innen-onnan összegyűjtött, dohányfüstös, éjszakai, fiatal, beárnyékolt, bulizós képeken is felismer mindenkit. Itt vitatkoztunk egy kicsit a privacy-ról. Ne feledjétek, egy ötven fős, kaszákkal és fáklyákkal felszerelt fegyelmezett lincselő tömegnek definíció szerint mindig igaza van.

Aztán az adás előtt jelentette be a Google, hogy újra feltalálja az emailezést. Most például kiértékeli a leveleket és a lényegi részhez ad linket, embedet, rögtön lekattintható dolgokat. A projekt neve Inbox ami rögtön arra is emlékeztet, hogy miért kéne ponttyal ütni a Google névkitaláló bizottságát.

yubikey_black_single

A héten a Google beállt a FIDO U2F - vagy valami más kutyanév - nyílt biztonsági sztenderd mögé. A hír röviden az, hogy USB-s jelszópótlékot is lehet használni. Eljött a fizikailag elveszíthető jelszavak kora. Akinek kétfaktoros auth van, az meg a lemerülő jelszó korában él. Az se jobb.

Az adás felrázása rovat

A netes szakítások jelenségkörét térképezte fel a User Experience of a Heartbreak oldal. A júzerikszperienszén még lehetne javítani, de érdekes dolgokra világít rá.

render_low

És itt jött a kedvenc vitám az adásban. Lehet-e olyan elektronikus eszközöket csinálni, vannak-e olyan kütyük, amelyek időtállók? Egyszer ez már előkerült és akkor sem tudtunk semmit mondani rá. Most meg továbbrágtuk. Az apropó a Hemingwrite nevű cucc volt, ami vagy a legjobb dolog, ami egy íróval történhet, vagy a nem író emberek által kitalált írógép. Ha van ötletetek, mondjátok!

Diszruptációs részleg

Magyar taxis blogger - ilyen van! - az Überről. Ezt a szokásos jó-e az Uber vita követte.

Bansktartup indul Ejrópában: olyan mobil- és netbankot, illetve szolgáltatást akarnak nyújtani, ami nem kényelmetlen. Egészen új megközelítés. Az a nevük, hogy Number26.

Ennél lájtosabb, hogy van ahol az iPhone 6 Plushoz szabó is jár, hogy kitágítsa a nadrág zsebét.

Építsen ön dolgokat otthon rovat

Felsorolás és karácsonyi bevásárlólista jelleggel.

howmany

Ja és elköszöntünk a KLM McDonnell-Douglas MD-11-es repülőgépeitől is. Jegyet lehet nyerni az uccsó útra.

6 thoughts on “#079. Anyádat adás

  1. Azt ugye tudjátok, hogy általános használatra a raspberry pi érzésre úgy egy pentium 2-esnek felel meg? Nem bántani akarom, tök jó kütyü, nekem kettő is van, de ilyesmire nem használnám semmi szín alatt.

    1. Nem, ezt minden egyes alkalommal elfelejtjük. Pont ugyanez volt az alapélmény annak idején az OLPC-nél is, de abba valami teljesen vödör aljáról szedett processzor került.

      Ma ha minden igaz, megjön a Pím, futok egy kört a Kano OS-sel a következő (utáni) adásra.

Kommentszekció