#080. Okosbugyi adás

Szónikus dekanter, olcsó barkácsterepjáró, felbujtás és űrtávcsőtetkó.

Rövid, már-már rohanós adásnapló következik, mert lassan hajnalodik, az olvasómon vár az új Gibson, az asztalomon meg egy Raspberry Pi, ezek folyományaként át akarok állni a 32 órás napokra, mint a Men In Black iroda. Na de témához.

Űr

A nap hőse - lásd fent - a férfi, aki a kezére tetováltatta a Kepler űrtávcsövet. A Keplert amúgy is szeretjük, mert a legmenőbb magyar fiatal csillagász, Molnár Laci annak az adatain dolgozik - a fenti linket is tőle nyúltuk -, másrészt mert majd ezer bolygót talált és hol van még a vége. Kepler for prez.

Közben valahogy szóba kerültek a kínai tetoválások: megmondós blog erre.

Illetve a Google-nek az az igazgatóhelyettese, Alan Eustache, aki 57 évesen hobbiból megdöntötte Felix Baumgartner rekordját. Tisztelet!

Közben Zuck mandarinul beszélt, ami hát megint menő, de nem egy űrugrás.

Kishír, hogy ne komolykodással kezdjük

Felsorolás jelleggel:

A Soylent - amelyet Gáspár hamarosan kipróbál, emberkísérlet, magánszám - újabb kísérletbe kezdett magán. Megpróbál napi négy liter vízből kijönni, ami úgy kezdődik, hogy egyáltalán nem kaksi.. szarik.

Netadó

Kecses spéttel kerül ki az adás, mi még arra biztattunk bennetek, hogy menjetek ki tüntetni az internetadó ellen, mikor viszont hallgatjátok, már véget ért a tüntetés. Köszönjük, hogy kint voltatok.

Nekünk fontos, és másnak?

Petíció indult, hogy az 56-os forradalomról szóljon a következő Assassin’s Creed. A kérés valószínűleg marhaság - nem világpolitikai/kulturális méretű dolog - viszont nagyon jól körbebeszélhető. Meg is próbáltuk több szögből nézni, de hagytunk nektek is.

Rossz lehet egész nap kecskés pornót nézni

Ugyanígy jó beszédtéma, hogy milyen vacak munkákat ér kiszervezni szegényebb országokba, vannak-e olyan munkák, amiket nem lenne szabad emberrel végeztetni és megváltanak-e a gépek? A Wired filippínó moderátorokról szóló cikkétől indultunk. Mélyen elfogult vagyok, titeket meg ugye nem kell érdekeljen a lelki életem, de nagyon örülök, hogy ez felmerült témaként.

Szóba került még a Metafilter közösség és a Pinboard szolgáltatás többek közt arra példaként, hogy ami fontos nekünk, azt segíteni kell életben tartani, és ez pénzbe kerül.

Ha idáig elolvastátok, kaptok egy ajándék Maciej Cegłowski előadást.

Úgynevezett innováció rovat

Cuki és tulajdonképpen véve király autó Kenyából. Helyi viszonyokhoz és valszeg pénztárcához igazítva. Jelentkezzen, aki nem vinné el egy körre.

Afrocyberpunk. Gyűjtőblog erre, Lauren Beukes blogja amarra, itt meg a Jungle Jim van. Irodalmi kétpercünket hallották.

Aztán végre van gigabites Power Over Ethernet dugasz. Ettől a falban dzsal a net a villanykábelen.

Végül pedig van egy szónikus dekanterünk annak, aki tökéletes bor társaságában akarja hallgatni a tönkölybúzapárnán kiírt cédéit.

Múltkor ígértük, és hát most meg rovat: Kiberiáda

Bedrossian Ádám munkája. A Videán van fent, ami nekünk Chrome-ban nem működött. Foxban okés.

Kommentszekció