#091. Fraktálpizza adás

Extrém sysop, német fotószoftver, posztoló barátok, csodás Facebook-trollkodás, zsebturkász cégek, Frog Design jövőszag, vízcseppsütemény, májkrémes hamutartó, TLD-galéria, csavarhúzós karkötő, epapíros karkötő, RasPi 2, teszveszváros és a doboz éve.

Such hullám, much tudomány, akarom mondani mégse lettek meg a gravitációs hullámok nyomai, bármennyire felplankolták a leletüket a BICEP2 tudósai. Cserébe többet tudunk a csillegközi porról.

Ennél faszább rendszergazda álláshirdetés nem lesz egy ideig: a déli sarkra keresnek linuxost a neutrinódetektorhoz.

A mi kis életünk rovat

Ferenc a CEWE-ről, Gáspár a Cool Freaksről - feliratkozni itt kell - és a tökéletes Facebook trollkodásról. Nekem - ja igen, Kelt vagyok, átvettem a szót - csak a fiatal zseni mítosz és a brandelt tárca mítosz maradt.

3D_Printed_Sour_Candy_Handful

Nagyon hosszan beszéltünk a Frog Design 2015-ös jóslatairól, ellenben a jóslatok maguk csak egy linket érnek. Ha vannak tippjeitek, hogy mi fog élni, mi fog halni, vár a kommentdoboz.

Ismét van gasztró rovat

Mert Dobos hallgatótól - köszi! - kaptunk futurisztikus kaját: agaragarral összehabarított vizet.

Aztán innen eveztünk át oda, hogy Murányi Kristóf képeinek akkor most van-e köze a magyar valósághoz vagy sem. Az látszik, hogy a társadalom ütőerén tartott hüvelykujjat lőtte el lézerpontosan. Magyaráznám a bizonyítványt: a tárgykultúra és a technológia úgy függ össze, hogy samukalapáccsal sem nagyon lehet széttörni. És az a nagy helyzet, hogy nem Braun cuccokkal teli világunk van.

Élőben Guglizás

Gáspár hozta a perpetual.pizza oldalt, aztán szétnéztünk, hogy milyen top level domainek vannak még szabadon. Az őrültkéket kiengedték lipótról és most internetet csinálnak, remek!

Wearable a héten

Az igazi férfi szoknyát hord csavarhúzót teker a csuklója köré, rögtön vagy nyolcfajtát. A Leatherman, ami egy menő multitoolgyártó, nekik csinált most karkötőt. Kicsit drága, de legalább nagyon rozsdamentes.

TreadSSFront

Aztán akadt való világbeli Adblock:

És végül egy okoskarkötő is, amire mintákat lehet tölteni. Na jó, ez nem is okos, csak szép. Ja és magyarok.

Kütyü

Megjelent a Raspberry Pi 2 - annyira combos a hardver, hogy folyamatosan azon gondolkodok, miért kellene nekem venni egyet. Pedig amúgy nem kellene persze.

2015 a lekoppintott dobozos Kickstarterek éve lesz: van már szerszámosláda is.

Végül pedig teszveszvárosos rajzok a mi modern világunkra, úgyis mint Businesstown.

7 thoughts on “#091. Fraktálpizza adás

  1. moshi-moshi

    A Liber8-csapat nem tanult Palvin Barbara esetéből, úgy tűnik. Nem tudom, lehet hogy csak én vagyok szélsőségesen retrográd, de ingyen se kéne.

  2. Fiúk, ezt A wareable ébreszt benned bűntudatot agymenéseteket én már megélem/megéltem. Kb. 3 hónapja kíváncsiságból vettem egy Gear Fit-et. Az elején nem sok hétköznapi hasznát láttam. Utána megnéztem mi az ami nem működik önerőből, akaratból. Első körben a kevés folyadék fogyasztásomat próbáltam kiküszöbölni. Majd a kevés mozgásomat a munkahelyen. Eddig mindkettő sikeres, egyedül a folyadékban érzek egy kis visszaesést, mióta nem rezegteti az app a eszközömet, mert siker projecthez méltóan leszedtem az appot. :)

    Szóval ez nem a jövő, hanem már a jelen… Egyébként, nagyon támogatnám az ilyen irányú fejlesztéseket/appokat, mert önmagunknál genyóbb főnök nincs. Mert a riasztást bár lenyomhatod, de a bűntudattól szabadulni nem lehet :)

Kommentszekció