#094. Zsűlölet adás

Feri gyalázhatnékkal érkezett, így aztán szánkra vettük az audiofil SD-kártyát, a mensesnaptárakat, a Pebble Time-ot, a netsemlegességgel packázó Google-t, a vevőikre nem hallgató cégeket, a Samsungot, a Magicet és a Meccanót. Nem mindet utáltuk, viszont a tehénszülésszenzort és az indukciós merülőforralót szerettük nagyon.

Mindennek előtte Ferenc, az öreg csávó, tudjátok, magyarázza az adáscímet ezzel az embeddel.

És most vissza a programhoz.

ur

Még az elcseszett űrfotók is remekek. A többit a Sploidon lehet megnézni, isten tartsa meg őket.

Aztán volt Lenny Krawitz farzsebében koptatott kézműves Leica. Jó sokért persze, de ettől még menő.

A hét terméke és mondata viszont a Sony szájából esett ki. A poén kedvéért idézzük is:

“We aren’t that sure about the product’s potential demand, but we thought some among people who are committed to great sound quality would want it.”

A mondás az audiofil SD-kártyáról szól.

És itt jött a vita…

…arról, hogy a menstruációs naptár appokkal mi a probléma, van-e és úgy általában miért lenne jobb egy diverzebb IT-ipar. Ez a cikk volt a botránykő, és igen, tudjuk, hogy három férfi beszélte végig a témát, ez legalábbis vicces.

Jurassic blokk

*Ez adásban nem volt, de a Pebble Time hír elé kell valami. A választék:

OMG OMG tejóisten blokk

A Pebble kirakta Kickstarterre a legújabb okosóráit és felrobbant a net. Őrületesen piszoksok pénz folyt be. Most járnak 9 milliónál és hol van még a hónap vége.

pebble1

A Google és a Facebook megtalálta a módszert, ahogy nem kell szeretniük a netsemlegességet. Na erről is vitatkoztunk egy jót. Mi, a társadalom.

Állnak a férfiak blokk

Úgy elszaladt az idő, hogy a milyen jó lesz a jövő cikket gyakorlatilag csak egy mondat erejéig említettük. Azért olvassátok el, mert érdekel, mit gondoltok.

Rozsdás vasszagúak blokk

Az Nvidia úgy visszakozott, mint a kisangyal. Az emberek elkezdték verni az asztalt, hogy lehessen túlhúzni a mobil GPU-kat és ők is belátták, hogy ez egy valid igény. Ilyen is van.

A Samsung megcsinálta Ferencnek az álomfényképezőgépet, de ő ennek nem örül, mert nem hisz a Samsungban.

Medzsik blokk

Feltalálták az SMS-ben megszólítható személyi inast. Magic a szolgáltatás neve, és csak Amerikában működik. Pedig amúgy rendelnénk száz szál La France rózsát a babánknak.

Közben dizájndíjas lehet a tehénszülésjelző internet of things eszköz.

És hát lassan rendelhető lesz a merülőforraló 2.0, a Miito is, ami csak annyi vizet melegít, amennyit kell.

14 thoughts on “#094. Zsűlölet adás

  1. Felvétel közben is lehetett érezni valamit, de az istennek nem sikerült kiszűrni a forrást. Remélem, ha egy kontinensen leszünk, visszatér a normalitás.

 1. moshi

  Hat a poszttal kicsit sikerult jovatenni az adas elejen elhangzottakat, de azert szerintem rogzitsetek ujra az adast, mert az est fm-et leradiocafezni a legdurvabb sertesek egyike, amit valaha hallottam. Valamint a HRZs Parizsi Miki es Paavo Miki volt, nem Erdelyi.

 2. pohlyferenc

  Jogos, nincs mentségem, talán csak az, hogy nagyon régen volt (meg hogy a Café is ugyanúgy 98.6MHz volt) . Ráadásul a két Miki régi haverom, szóval tényleg emlékezhettem volna akár.

 3. Nem is tudtam, hogy létezik még tv cec nélkül :) Egyébként néhány helyen szerintem azért van saját neve, mert még a cec előtt is volt valami távirányító közösítő rendszerük (persze csak márkán belül) és annak vitték tovább a fantázianevét. Amúgy nálam kodi (ex-xbmc) alapú médialejátszó, denon erősítő és panasonic tv is tudja, és mikor működik, remek dolog, hogy a tévé távirányítójával irányítok mindent, de mikor összeomlik akkor nagyon jó móka kitalálni, hogy a 3 készülékből mit indítsak újra, főleg, hogy előfordul olyan, hogy mondjuk a médialejátszón romlott el, de annak az újraindítása miatt elromlott a tévén is. Volt olyan, hogy negyed óráig indítgattam újra ezeket a vackokat.

   1. A mellékelt ábra azt mutatja, hogy a Samsung még tud gyártani Anynet nélküli eszközt. Engem is meglepett a tény.

    A sztorinak amúgy az lett a vége, hogy a Raspberryn futó Kodit a Yatse nevű dologgal távirányítom. Nekem tök kényelmes, apám viszont hülyét kap, hogy nem tud semmit csinálni a távirányítóval, ha nálam jár. :)

    1. Én a magam részéről gyűlölöm az olyan vezérlőket, amit nem lehet kitapogatni. Tabletnél, telefonnál, amit amúgy is nézek, ott oké, de távirányítón vagy mondjuk autórádión legyenek gombok.

 4. tökre sok szempontból vitatkozni akarok a ferivel :)

  egyrészt az szerintem számítógépet-okoseszközöket használó emberek (nagyon szeretném a geek szót kikerülni, de értitek miről beszélek) között tök gyakori, hogy olyan alkalmazásokat szeretnénk, ami nekünk pont, vagy szinte pont megfelel - és ennek része, hogy ne legyen benne fölösleges dolog. azért használok keepet evernote helyett, mert nekem csak postitek kellenek; hiába nem sért az összes többi hülye feature, de idegesít, nem kell, útban van: ebből az lesz, hogy nem az a nekem való app. nyilván nem a világvége, hogy a menstruációtrekkerem nem tökéletes, de a “nők és az informatika” nevű darázsfészek ilyenekkel van tele: nem a világvége egy csomó dolog, de mikroagresszió, aminek az az üzenete így csokorban, hogy ez a világ nem lát annyira szívesen engem, mint másokat. kicsit ez van a rózsaszínséggel is, nem működik kevésbé jól egy alkalmazás attól, hogy virágok vannak benne, meg nem működik kevésbé az activity tracker attól, hogy swarowski van rajta; de baromira szempont. és nem lenne ennyire szempont, ha ez egy részhalmaza lenne a nőknek célzott cuccoknak, de az a részhalmaz, ami nem barbibusz.

  másrészt én teljesen máshogy húznám meg a halmazokat, szerintem nem arról van szó, hogy azt kell külön jelölni, akit nem érdekel a teherbeesés. az alaphalmaz sokkalinkább a nők, akik szeretnék trekkelni a menstruációjukat, hogy ne a naptárba kelljen teátrálisan piros ikszeket húzni, mert egy csomó szempontból jó tudni, h az ember mikor menstruál; és ennek egy részhalmaza azok a nők, akiket termékenységi szempontok is érdekelnek.

  harmadrészt (bár ez félig az, amit gazs mondott) nem az történik, hogy a period trackerekből vonjuk le azt a következtetést, hogy nem elég heterogén ez az iparág, hanem pontosan tudjuk, hogy nem elég heterogén, és ennek egy jele például ez

Kommentszekció