#105. Névtelen kvagga adás

Besétálni van Goghba, halott startupok boncolása, IKEA-jövő, még egy házakku, Robotic Zen Garden, Coriolis, Plutó, budget csúcsfüles és kínaidrón, egygombos sütő, Apple Music, gyerek-Kindle, lézershotgun, kardozó robot és radarcsip.

Olyan programokat díjaztak a VR Jamen, hogy kedvünk lett tőle VR-szemüveget venni. Akár drága Riftet, akár valami olcsó vacakot, ami csak játszani jó. Van Goghos meg steampunk tengeralattjárós is.

Az Autopsy nevű döglöttstartupsimogató telis-tele van hatalmas tanulságokkal arról, hogyan nem kell startupni.

Lakberendezés 2.0

Az IKEA szerint a közeljövő lakásában egészen más bútorok lesznek. Többek között szerepel a jóslatokban a kihúzható kanapéágy is, amit életembe soha többé nem akarok látni, ott rohadjon meg, aki kitalál…bocsánat, elragadtattam magam.

Klippansofa

És ha már itt jártunk, akkor szóba került a kádból, konyhából terasz olasz bútor is, amit lent csodálhattok meg.

A jövő másik fix része a Mercedes háziakku, ami hasonló a Tesláéhoz, csak van rajta mercijel, amit letörhettek és a nyakatokban viselhettek.

Ha lenne sok pénzünk és kevés fantáziánk, akkor Bruce Shapiro Sysiphus nevű szobrát csodálnánk, ami mandalát rajzol mágnessel rángatott fémgolyóval.

Az a csodálatos világ blokk

3D-nyomtathatasz magadnak egy darab New Yorkot. Ha rájöttél mire jó, mondd el nekünk is.

Sok utazással, gyerekmedencével és ételfestékkel bebizonyította két youtuber, hogy a Coriolis-erő létezik, másfelé folyik le a víz az északi és a déli féltekén.

A Plútónak szegénynek olyan pályán mennek a holdjai, hogy ahhoz képest a hullámvasút kismiska. Emellett X napja nem tudjuk, ki Kaya Ibrahim, és Y napja nem bolygó a Plútó.

bolygonaklenni.exact729x463

Kütyüblokk

T-amp jellegű ráizgulás - tök akarok egyet a tévém alá amúgy - van most egy olcsó fülesért, ami akkor szól jól, ha rosszul dugjuk a fülünkbe. Ferenc már meg is rendelte azt a tesóját, ami síma bedugással is szarrá veri az ezerdolcsis haverokat.

Én meg kínai drónt - Syma 5XC-t - vettem, amikor 75 százalékkal le volt értékelve. És mert Kelemen Lajos szólt, hogy ákció van. Köszi!

Innovácije! A sütő amin csak egy gomb van, cserébe felismeri az ételt. Ezzel kábé mindent el is mondtunk a June sütőről. Kipróbálnám, ha hinni nem kell benne.

Szegény fehércisz férfi panaszai

Bele vagyunk zárva a zenés szolgáltatásokba csúnyán - írja Nilay Patel a Verge-en. Mondjuk ő nem fehér, a ciszségéről pedig mit se tudok, de a helyzetértékelésével egyetértek. (cisz vagy cisznemű = mindenki, aki nem transznemű)

Az Amazon pedig közben feltalálta a kapudrogot az ütés- és tán kakakóálló gyerekkindlivel. Nem teljesen vagyunk benne biztosak - understatement! - hogy egy hatévesnek ez kell, nem pedig szép tipójú gyerekkönyv.

Faszajövő blokk

Gyors közbevetett kérdés, a fasza==jó az valójában a nyelvbe kódolt szexizmus, a patriarchális társadalom kivetülése valamint fallokrácia?

Házi lézershotgun. Ez így ennyi.

Nagy kardozó robot, ennek Csak Jó Vége Lehet. Sok értelme nem van, ellenben tényleg vág, mint a beretva. Csodás reklám, ha ipari robotot akarsz venni, be fog folyásolni.

A motorháztető alatt blokk

A Google ATAP (szül. X Lab vagy valami hasonló) Project Solija olyan pici radar pici chipben, ami pontosan érzi az ujjmozgást. A jövő konyhai rádiója jelent meg a lelki szemeim előtt.

11 thoughts on “#105. Névtelen kvagga adás

 1. dobisan

  Nagyon szórakoztató adás volt. Nem szabad adásban ilyeneket mondani hogy “Mi lenne ha befejeznénk” mert még megijed a kedves hallgató. inkább menjetek el nyári szünetre aztán újult erővel folytassátok ezt a remek podcastet. Sajnálom hogy Gazs nem szerepelt. Julis pedig szerintem nem baj ha nem csak hiányzók helyett száll be. Elfértek ti a mikrofon mögött négyen is!

  1. dobisan

   Kár hogy nem tudom törölni a saját kommentem. Nagyon elírtam azt a “megijed” szót. :)

 2. re: 3D New York

  Amit szerintem elfeljetetek, hogy ebben a városban elég elég ember él (+az a pár tízmillió turista aki idejön), hogy akár egy ilyen hiperlokális dolog is működjön, ami a világ bármelyik más részéről nézve teljesen hülyeségnek tűnik (és valószínűleg tényleg az)

  1. gazs

   illetve ez az a fajta cucc, ami leginkább arról szól, hogy ezeket a cuccokat (google maps, 3d nyomtató szolgáltatás) seperc alatt legószerűen össze lehetett pattintani és vicces mashup lett az eredménye. ilyen oldschool webkettőpontnullás naivitás, tök üdítő szerintem

   1. Hamarosan le fogom kibusozni. Pont az a három-négy dolog hiányzik belőle, amitől rendes projekt lenne. Az ötöst megérdemli, de egy Monochome-t jobban szeretek, mert az végig van gondolva.

 3. A két youtuber azért is extra mert kb 3 év volt a különbség a két helyszín felvételei között. A végén az egyik utazott el a másikhoz hogy végre meglegyen a videó amit kitaláltak évekkel ezelőtt… :)

  1. Már jelentkezünk is a Tripathnál a százalékért. :) De viccen kívül így is két Raspi és az összes kábele hever a tévé előtt. Azzal álltatom magam, hogy egyszer lesz még ott valami európai értelemben vett rend. Az barkács erősítővel erről végleg lemondanék.

Kommentszekció