#117. Unikornisdögkút adás

Ezen a héten két adás egyszerre! Ez itt a reguláris, amiben sorra vesszük az őszi keynote-szezon bejelentéseit, a tech-támogatott pizzarendelés kimaxolását, a megjavítható okostelefont, a makákók szelfijogait, a brit vízállásjelentést, hipszterkillinget és a marsit.

makako.jpg

Pótlólagos adásnapló gyors linkekkel.

 • DConstruct konferencia, aminek vagy vége lett idén vagy nem, de mindenképp érdemes meghallgatni az előadásokat. És ha már ott jártok, a korábbiakat is.

Jön a karácsony

A nagyok megtették tétjeiket 2015 karácsonyára. Ma a Microsoft is bemutatta menőségeit.

Microsoft: Lumia 550 (ócsó), Dock, iPad Pro, Book, FB integráció, cerka, Band, HoloLens (3k usd), megint feltalálták a telefonból asztali gép lesz ötletet!44!44!4!

Google: Nexus 6S, 5X (ócsó), Marshmallow, Chromecast Audio, iPad Pro (Pixel C) - nincs cerka?

Apple: iPad Pro, Pencil, Apple TV Sirivel, 3D Touch, mozgófénykép, Watch OS 2

Amazon: hatos karton table

Emellett van még LG V10, Pebble Time Round, a HTC meg a VR-t ígéri folyamatosan.

Gyerekek

Újabb cikk arról, hogy van-e értelme illetve hogy van értelme korlátozni a gyerekek nethasználatát.

Public domain okosság

Feri okosórán akar pizzát rendelni. Az egész onnan indult, hogy az Amazon Dash-ről szembejött egy cikk, aztán szó szót követett. Így jutottunk el a Hyper Text Coffee Pot Control Protocolig és az egyszerűen javítható, világbarát Fairphone-hoz is.

Állatságok

Perelt a PETA egy makákó nevében, mert megsértették a szerzői jogát. Dühös emberek tiltakoztak a kézműves müzliző ellen.

Az űrből pedig hoztunk Apollo fotókat - az összeset! - és beszéltünk a Mentőakcióról is.

10 thoughts on “#117. Unikornisdögkút adás

   1. Ó, nagyon is! Hál’isten nem is kell nagyon kerülni az ilyen boltokat, mert ha ott lenne előttem, a kezem ügyében, hát én simán hagynám magam megrontani, aztán otthon hallgathatnám, hogy mennyibe került ez a hülyeség. Pedig ez gyönyörű.

 1. A note3-am már párszor működött mint PC. Monitorra streamelve, bill-egér rádugva. Igaz konzol futott rajta vagy remote desktop, már mentettem így meg a jó hírünket :)

 2. Hadd legyek szemérmetlen! Remélem nemcsak hallgatni, de olvasni is sokan járnak ide. Nem igazán cyberkultúra, de engem teljesen beszipantott az eset.

  Les McCann és Eddie Harris Swiss Movement című lemeze élő koncertfelvétel, 1969 júliusában vették fel Svájcban, Montreux-ben. Évekig tartott, mire észrevettem, hogy a to* nevű zeneboltból beszerzett verzión a Geberation Gap című számban 1:27-nél valaki jól érthetően azt mondja: “Helló, mi a helyzet?” Ellenőriztem ahol tudtam, mindenhol ez van. A youtube-változatban kb 1:22-nél:

  Nyilván még ha lett volna is a zenekarnak valami magyar haverja aki akkor pont Montreux-ben van, azt nem engedik fel koncert közben a színpadra. Meg miért is szólt volna hozzájuk magyarul?

  De a kevésbé romantikus eset is elég izgalmas: az egész világ, vagyis az a része, amelyik a nehezen beszerezhető rétegzenéket szereti, egy olyan változaton pörög, amit egy jótét lélek valószínűleg egy budapesti kocsmában, vinilről digitalizált egy olyan lemezjátszón, aminek elég érzékeny volt a pick up-ja ahhoz, hogy felvegye a hangosabb környezeti zajokat is.

  Szerintem lenyűgöző, ahogy ebben a digitális állományban véletlenül benne maradt egy pici abszolút oda nem való, személyes lenyomat. Mint a tengeri csigák váza a kőszénben. Vajon kik ők? Miért találkoztak akkor? Mi van velük azóta? Hol a kocsma, hogy néz ki most, milyenek a vendégek? Melyik évben járunk? Milyen volt akkor a város hangulata? Mik voltak a főbb hírek, milyenek voltak a menő bulik?

  Ha valakinek van tippje, merre lehetne elindulni, szívesen veszek egy üzenetet pl. Twitteren.

   1. Köszi! Sajnos az almaboltban és az amazon musicon szinte nincsen Les McCann / Eddie Harris kínálat, a Google Playen nagyon sok lemeze megvan, de a Swiss Movement pont nincsen. Hát nem tudom, mit fogok így csinálni lemezjátszó nélkül. : )

 3. Hanis Tibor

  UK ban mar most is tudja a justeat.co.uk apple watch app-ja hogy a legutolso rendelesedet ujra rendelheted az orarol.

Kommentszekció