#164. Napozó macska adás

Fagyban lemerülő Apple telefonok, Chome által állóra fékezett laptop, drónbűntett, matatógép és mellbimbók.

Sajátélmény és körkérdés egyszerre: mit csinál az ember, ha a Chrome rendszeresen megeszi a számítógépét? Minősített eset: ha a számítógép egy Macbook Air, amiben gyakorlatilag semmit sem lehet cserélni?

Az Apple mobileszközeinek akkuja iszonytató gyorsan merül a hidegben. Miért nincs ebből botrány? (K: én például nem is tudtam, hogy fel kéne háborodnom, pedig merült már le a zenét játszó telefonom hazafelé sétálva.)

Chelsea Manning kijöhet a börtönből. Aminek lehetnek még érdekes következményei.

Atomnagy büntetést, 200 ezer dollárt szabott ki az FAA egy drónos cégre. Ellenőrzött légtérben repkedtek légifotózva. És még szerencsések is, eredetileg 1,9 millió dolláros büntetésről volt szó. A magyar drónszabályozás alakulását amúgy itt lehet követni.

Lesz emodzsis Monopoly is. Lassan hivatalos, hogy az emodzsik megettek mindent. Mondjuk Fradi Monopoly hamarabb lett, ami tényleg mindennek az alja.

Mi is rácsodálkoztunk a Fidget Cube nevű matatógépre, sőt még a kínai klónt is kipróbáltuk. Valóban kattog!

Természetesen már van tizenkét oldalú klónja is.

A ZTE megszavazott funkciókkal rendelkező telefonja már elérhető Kickstarteren, de még nem kapkodnak érte. Pedig van két izgalmas funkciója: a szemvezérlés és a tapadós hátlap.

Tegyetek jót magatokkal, olvassátok el a cianoakrilát szócikkét a Wikipédián. Ez a pillanatragasztó maga és van minden a sztoriban. Megtalálták, kidobták, újrafeltalálták, brandelték, felhasználták sebek lezárására. Csodás.

Van Compute Module méretben is Raspberry Pi 3. Nagyon kevés ellenérvet tudok, miért ne kellene minden lakásba egy Raspi, még ha nem is ez az extrakicsi verziója.

Genderless nipples, azaz nemtelen mellbimbók. Az Instagram hülye moderációs elvének - csak férfi mellbimbót szabad villantani - nagyon ügyes kritikája. Amúgy fura, amorf alakú dolog ez a mellbimbó.

DoBox néven Kickstartereztek és Indiegogóztak meg magyarok egy Apple termékekhez kitalált wireless dokkot. Még ízlelgetjük, hogy jó-e ez.

Összeomlott egy raklap legális marihuánát áruló üzlet informatikai hátterét adó rendszer. Kedves fű, isten hozott a legális világban!

Bónuszkontent: így javítanak defektet egy óriásdömper óriásgumiján.

10 thoughts on “#164. Napozó macska adás

   1. Gugliztam egy kört és még érdekesebb a helyzet. A Capitaly egyes források szerint 1935, mások szerint 1937-ben jelent meg, a Monopoly magyar klónjaként., Egészen 1952-ig (megint más forrás szerint csak 1948-ig) bírta. Utána készült egy Teljesítsd a tervet! című kommunista klón. A Gazdálkodj okosan pedig csak 1966 óta van, szóval a Monopolyhoz képest például fiatalka.

 1. Fanyuvo

  Nagyon pihentető volt a bonusz videó, végig is néztem. Bár vártam, hogy azért fog használni valami célszerszámot is :D

  1. keltoman

   Ugyehogy! Rég láttam ennyire érdekes anyagot, asszem az volt utolsó ilyen, amiben a ruszkik barkács eszközökkel bányásznak mamutagyarat a felolvadó tundrából. :)

 2. Endre

  “Sajátélmény és körkérdés egyszerre: mit csinál az ember, ha a Chrome rendszeresen megeszi a számítógépét? Minősített eset: ha a számítógép egy Macbook Air, amiben gyakorlatilag semmit sem lehet cserélni?”

  Ha nincs extrém extension-igénye, akkor Safarit használ.

  1. pohlyferenc

   Hááát, hm. Van néhány plugin, amit nehezen engednék el. Amit viszont nem tudok feladni, hogy a Chrome több Google accountot tud kezelni, magyarul egyszerre használhatom a magán és céges Google accountomat egyetlen ablak-váltással. Ezt tudtommal nem kapom meg másik böngészőtől.

Kommentszekció