#216. Csavarhúzótlan adás

Okoslakat, Meti-pályázat, InstaTube a vertikális moziért, Agymanók, Lego Hasselblad, drága USB-C, civilek mentik meg a Pebble-t, F16 ős-szim, War Games, Palmer Luckey, a startup pedig a gazdagok totózója.

Két fajta okoslakat is van a piacon. Az egyik a csavarhúzóval szemben nem kellően ellenálló, a másikat csak simán fel lehet törni. Maga a lakat sem egy túl jó technológia, de úgy tűnik, lehet még rajta rontani. Mindenki vegyen magának játszóslakatot!

Mit csinálsz most?

Na jó nem pont most, mert most adásnaplót olvasol. De várjuk a #metiheteor instaram hashtagre a mit csinálsz podkaszthallgatás közben fotókat.

Bevásárlás és #metiheteor 😀

A post shared by Balázs Nyúl (@nyul2b) on

Gépek és képek

Az Instagram rámegy a YouTube-ra, indít vertikális filmeket megosztására szolgáló oldalt. Lassan kijelenthetjük, hogy a ne készíts portré módban videót kezdeményezés megbukott. Pedig milyen jó kis technológiája volt erre a Snapnek.

És ha már a filmnél jártunk, vitatkoztunk egy kört azon is, hogy VR-ban fogunk-e mozit nézni tíz év múlva. Illetve, hogy mi lesz a technológia, amivel a szánkhoz tudjuk emelni a valahová lerakott sörösdobozt miközben a fejünkön a VR-szemcse.

Aztán itt szóba került a Tomb Raider film, ami Ferenc szerint nem is rossz. Majd dicsérte az Agymanók és az Emodzsi filmet is. Erről eszembe jutott a termékként teljesen felesleges okospoggyász tök jó reklámja. (Köszi, Kockafej!)

Legóból lehet olyan Hasselblad kamerát csinálni, amit a NASA az űrbe vitt. Meg papírrepcsi hajtogatót is.

Kütyü

Nem lesz USB-C füles Vlad Savov szerint, mert egyszerre drága és elcseszett a szabvány. Össze-vissza támogatják készülékek, eleve több fajta drót van, rémálom.

Itt ragadtuk meg az alkalmat és szidtuk a Bluetooth-t. És milyen jól esett.

Van egy csapat, akik a Pebble életben tartásáért küzdenek, ők a Rebble. Közben a Xiaominek lett olcsó okosórája.

Szép is amúgy, amikor a civilek mentenek meg egy terméket. A Falcon 4.0 repülőszimulátort például közel tíz évig gondozták még.

Katonai ipari komplexum

A RAND Corporation szerint az MI-k elhozhatják az atomháborút. Olyan ez, mintha valaki megnézte volna náluk az 1983-as WarGames filmet.

Palmer Luckey, az Oculus alapítója kütyüs határvadász startupot működtet Thiel pénzén.

És végül Feri elmondta, hogy mi a startupok mögött a logika. Ugyanaz, mint a lóverseny mögött. Kelt cserébe leírta a magyar exit című, a magyarvándorhoz hasonlóan egyedi, jelenséget.

4 thoughts on “#216. Csavarhúzótlan adás

 1. Serathis

  We have reached peak smart: Okosvizet fog gyártani a Coca Cola. Arról még nincs infó hogy rezgőmotor lesz e benne.

 2. Azért a bluetooth megbízhatóság elképesztő sokat javult az elmúlt 5-10 évben, legalábbis audióra nézve.

  Van egy olyan sejtésem, hogy a bluetooth problémákat a rosszul megírt szoftverek okozzák. A sony fülhalgatómmal minimális probléma van, és az egyértelműen a honor telefonom oldalán. De olyan problémám nincs, hogy lassú a csatlakozás, az gyakorlatilag azonnal megtörténik. Megkockáztatom, hogy itt esetleg a kínai autórádiót kellene hibáztatni. A playstation controllere is bluetoothos, szintén semmi baj nincs vele, ellenben az xbox one pc dongle-jével (ami valami obskurus wifi alszabványt használ). Hogy ne csak sony példa legyen: a teljesen noname bluetooth hangszórómmal sincs baj, ahogy az autómban használt szintén noname dongle-lel se.

  Nekem éppen a low energy-s pebble2 órámmal voltak mindenféle csatlakozási problémák, egyértelműen az alkalmazásokban, mert a telefonhoz csatlakozva volt az óra, csak az app nem vette ezt tudomásul.

  Amúgy vagy már létezik, vagy jön a ble-audio, bár szerintem el fog tartani egy darabig, amíg használható lesz és elterjed. Nem feltétlen ebben a sorrendben…

  Ja és hatótávolságban is pariban tud lenni a bluetooth a wifivel, a marketingesek jellemzően ezt jelzik a bluetooth 5-tel - bár a classic, amit audióra használunk, ezer éve tudja class I néven (a low energy részben újdonság a nagy hatótáv)

  1. Ez annyira így van, hogy míg egy Spotify-jal vagy a Podcasts app-pal sosem volt semmilyen problémám, ha bluetooth fülesen hallgattam, addig pl. a Duolingo egy egészen elképzelhetetlenül szürreális szarság. Még mintázatot sem lehet felfedezni benne (vagy legalábbis lehetett, fél évvel ezelőtt)

 3. Balogh László

  És az kimaradt a youtube fikázásból hogy párosodik az audio eszköz a telefonnal, a telefon ki is írja, boldogan elindítod a zenét/podcastot… a telefon hangszóróján. Úgy gondolom a bluetooth történetben nálam is a honor telefon az egyik leggyengébb láncszem, és az 1500 forintos gearbestről rendelt füles az egyik legerősebb. Legalábbis sokkal könnyebben párosodik mint a céges jabra és plantronics headsetek, 40-80 ezer forintos árukkal.

Kommentszekció