#226. Reptilián bakik adás

Pólóméret és Időfutár, Adatépítész és Crayola-színek, kényszerlezuhanás és Google hardver, Google hardver még tovább, Facebook mélyrepülés, Google+ pápá, MI Koalíció, nem csak Moszkva hazudik, Magyarország 2050-ben és Kanye West pinkódja.

Fent vagyunk a Spotify-on, és maholnap felkerülünk a YouTube-ra is. Ezzel amúgy semmi nem változik, de ha valaki esetleg ezeken a platformokon keresne minket, most már meg fog találni.

Reklám

Ferenc elment megnézni a hosszú rádióműsorból és több résznyi könyvből commedia dell'arte színdarabbá írt Időfutárt. Akinek a jelenség sem lenne meg, az Wikipédián kezdje az ismerkedést és torrenten folytassa.

A heti ajánlott podkasztunk az Adatépítész, ami a definitív magyar adattudomány podkaszt.

Valahogy itt szóba kerültek a Crayola zsírkréta színei is. Itt egy nem teljes lista róluk.

Felmegy, leesik

Csak kínos az oroszoknak, hogy felbocsátás közben meghibásodott egy Szojuzuk. Viszont az mégiscsak pontot ér, hogy a legénység gyászmiséje helyett az életben maradt űrhajósok integetnek a tévéből.

A Windows közben fájlokat törölt update-kor, a Facebook új számokat közölt, hogy hány ember adatait vitték el, és pontosan hogy is volt ez, a Google+-ból adatokat lehetett kinyerni, ezért be is zár. Nyilván egyikért sem hullajt könnyet az ember, de azért meg kell jegyezni, hogy vacak hónapjai vannak a közösségi oldalaknak.

Kütyü

Mit mutatott be a Google? Pixel Slate olcsónak álcázott drága táblagép, Home Hub kamera nélküli BT-hangszórós asszisztens cucc éés Pixel 3 telefon olyan okos fényképezőgéppel, hogy székfoglalót tarthatna az Akadémián.

A Facebook bemutatta Portal nevű kamerás videocsetelős asszisztens cuccát. Érdekes, hogy ezt akkor tették, amikor ennyire rossz a cég megítélése. De tényleg, ha Mark Zuckerberg átugrana egy doboz tejfölért, ti se engednétek be a lakásba, hanem az ajtóban adnátok át, nem?

Bye, bye, Szása

Ahogy fentebb is volt szó róla, bezár a Google+, amit azt hiszem senki nem szeretett. Egy egykor rajta dolgozó Google alkalmazott azt is elárulta, egyáltalán miért lett vele tele minen Google termék.

Van magyar mesterséges intelligencia koalíció. A csoportkép önmagában megéri a misét. Vitatkoztunk egy kört azon, hogy a Vörös Csillag Mgtsz MI termelő munkaközössége zavarhat-e vizet vagy sem. Imádkozzunk egy értelmes szabályozásért. Meg azért, hogy Palkovics mindenügyi miniszter kevés kárt csináljon fennállása sorá.

Féknyúz

Nem fake, Kanye Westnek 0000 a pinkódja. Arról beszéltünk, miért mindegy ez.

A hamis hírek nem csak az ellenzéket célozhatják, de hát nem is ez a céljuk, hanem a destabilizáció és a hitelesség rombolása. Ezért nem mindegy, mi terjed Orbán Ráhel szüléséről.

Olvasnivaló

Ferenc a Móra gondozásában megjelent 2050 novelláskötetet ajánlotta, Kelt Dragomán György tárcanovelláit.

10 thoughts on “#226. Reptilián bakik adás

 1. Nem is olyan rég okosítottam kis szobám: bekerült egy Google Home Mini, a buta tévémre egy Chromecast, Philips Hue okoskörték a plafonra, illetve már másfél éve Chromebookot használok. Ha érdekel, tudok mesélni, milyen idehaza egy ilyen Google okosotthon élmény.

 2. moshi-moshi

  Megkérdezhetem, hogy honnan lehet beszerezni az Időfutár hangjátékot? A fiaméknál hetedikben ez a kötelező olvasmány. Már megvannak a könyvek, de úgy emlékszem, hogy ezt a hangjátékot nagyon sokan szerették, hátha színesítené az élményt.

  Torrentéka?

  1. moshi-moshi

   A mediaklikk.hu-t egyébként már próbáltam, de ilyen öreg műsort csak a könyvtárban ülve lehet hallgatni. (Vagyis NAVA pontokon ülve)

  2. pohlyferenc

   Viszont nálunk úgy működött, hogy a csajok nem olvasták el a könyveket, mert hiszen már hallották a történetet. Szóval óvatosan a sorrenddel…

 3. moshi

  Erről a 2050 című könyvről a Mammut Librijében szemrebbenés nélkül azt hazudták, hogy 2012-ben jelent meg és legfeljebb antikvár könyvként tudom előjegyezni.

   1. Igen, ez az idei. És a netről - mondjuk én Bookline-ról rendeltem - be is lehet szerezni. És ha már úgy nekiugrottál a vásárlásnak, van a Gabo gondozásában egy Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 című kötet is, amiben a Hármas könyveléses tettestársam Kiss Gabi remek írását is megtalálod.

Kommentszekció