#291. Meti Heteor XX: Dávid Csenge

Mivel nagyon hiányzik a női szempont a geek kultúrából, ezért minden hónapban meghívunk egy vendéget az adásba, hogy egyenlítsük az arányokat és kimozdítsuk a gondolatmeneteket. Ezúttal Dávid Csenge amerikanisztikus-podcasterrel beszélgettünk.

11 thoughts on “#291. Meti Heteor XX: Dávid Csenge

 1. Nagyon szeretem a műsort, de tudjátok hogy mikor szeretném jobban? Ha valamit kezdenétek a hangsávokat. Autóban szoktam Podcastet hallgatni és szinte elleheníti hogy Ferenc hangja nagyon mély, dörmögős, míg Kelt kollégának nem annyira. A hangerőt nagyon fel kell húznom ahhoz hogy Ferencet halljam Ezzel szemben amikor Kelt reagál rá mondjuk elég kevesen akkor pedig a dobhártyám majdnem be tudna szakadni. ♥

  1. pohlyferenc

   Ennek az adásnak nem lett jó a hangja az új helyszín és annak technikája miatt, ezért nem is tudtuk használhatóra csinálni. Általában azonban a sávok kompresszáltak, azaz éppen az ilyen egyenlőtlenségek el vannak egyengetve. Sok adás esetén tapasztaltad ezt?

   1. Nem én lettem megszólítva, de többször gondoltam már erre vezetés közben hallgatva én is (korábbi adásokat). Aztán hogy a kocsi ilyen vagy a hangsáv, azt nem tudom :)) Ha más nem panaszkodik, akkor lehet tényleg csak nekünk szól így.

    1. pohlyferenc

     A következőnél vigyázok arra, hogy egy kifejezetten vacak fülhallgatót használjak vágás közben. Aztán majd elmondjátok, sikerült-e jobbat csinálni.

     1. littl3buddha

      Valamelyik podcastbe hallottam, hogy vágás után azon az eszközön kell meghallgatni az adást, amin a többség szokta. Tehát ha autóba hallgatva jönnek elő a problémák, akkor vágás után meg kell hallgatni egy autórádión, és ott kiderül, hogy van-e vele gond, vagy sem.

      De mivel csak hallottam, nem tudom mennyi lehet a valóságalapja.

     2. G0jk0 Mitic

      Tök szerencsés, hogy Keltnek olyan autója van ami Magyarországon az egyik legelterjedtebb, így a járvány után lehetne a patreonon támogatóknak olyan tiert nyitni, hogy vágás után, valamelyik hosttal közösen Kelt autójában előhallagatható a legújabb rész :D (amúgy nem hiszem, hogy a többség autóban hallgatja…)

 2. Nem kisebbítve senki korábbi vendég érdemeit, de ha legközelebb választani kell, hogy bölcsészt vagy informatikai-technológiához közelálló lányt hívjatok meg a műsorba, akkor én az előbbire szavazok. Nagyon jó volt ez az adás!

 3. pohlyferenc

  @littl3buddha, @Gojko Mitic: (1) viszonylag sokan hallgatják autóban. (2) Tök jó ötlet, hogy Kelt elvigye egy körre a kedves patreótákat! (3) Azért az nem lesz, hogy autóban hallgatom meg minden alkalommal, mielőtt kiengedném. Egyszerűen csak okés minőségre kell hangászkodni, de ezzel többnyire nincsen baj, nekem ez a megítélésem.

  1. littl3buddha

   Jogos. :) Nekem nincs is bajom egyik felvétellel se, csak nem tűnt ostoba gondolatnak, ezért említettem meg.

Kommentszekció