#382. Mesterséges adás

Wrapped-ekézés, dráguló streaming, Ferenc Ferenc a VR-ban töltötte a hétvégét, hangfelismerés és ügyfélszolgálati voicebotok, könyv vagy audiobook vagy podcast, joggal ekézik-e a Galactica nyelvi modellt, Square Enix szomorú húzása.

Újabb dolgot találtunk, amit podkasztnak neveznek. Ez most egy Facebook videóközvetítés. A téma viszont érdekes, azt fogják kibeszélni kilencedikén pénteken művészek, hogy megeszi-e a kenyerüket az MI?

Aztán Kelt füstölgött, mert a Spotify Wrapped (magyarul: szpotis kebab) úgy tesz, mintha az ember csak ott hallgatna zenét. Pedig ideális esetben az ember nem költözik be egy silóba, hogy ott élje le az egész életét.

Itt került szóba a Partizán Lendvai Ildikó interjúja, aminek a fenti videós változata egész rövid. Van belőle sokkal több órás vágatlan podkaszt is, amiből dettó nem tudjuk meg, hogy ment-e a hepaj a VIT-en a kubai fiúkákkal.

Streamingpiaci előrejelzés: minden drágulni fog. Na nem mintha ez ne egy állandó trend lenne, de most már egy ideje nem érezzük azt, hogy bevezető áron kapjuk a streaminget. Az üzleti modellek azonban nem bizonyítottak, új felhasználót nehéz bevonni, jön a birkanyírás.

Tech

Ferenc hazavitte a céges VR-szemüveget és megVRte a családot. Tapasztalatok a Meta Quest 2-vel illetve egy metaverzum előadással kapcsolatban. Ez volt a csúcspont talán, az adás legénységének a fele optimistán tekintett a jövőbe... igaz fél szemmel és erősen hunyorítva.

A vicces hangfelismerős videók - van még egy! - jellemzője, hogy nem szűnnek meg viccesnek lenni. Itt akkor már belementünk a nyelvtechnológia nehézségeibe, meg abba is, hogy az élőbeszédben a Felsőgödig kérek egy ilyen nyugdíjas mondat mindent tartalmaz, amit egy pénztárban el kell mondani.

Az élet nagy témái

Miért olvasunk?


Jobb-e egy ismeretlen bemenettel és rendező elvvel működő MI-s megoldásra bízni a keresők feladatát, mint magunknak elvégezni a források értelmezésének és értékelésének a munkáját?

Végül pedig mennyire szomorú, ha a digitális kultúrának a mobilos részét nem tudjuk megőrizni.

Kommentszekció