#386. Ruszkikhaza adás

Autosztereoszkopikus kijelző, mitől immerzív a VR és az AR, car mechanic szimulátor, megszaporodtak-e a Facebook ismerőseink között a laposföldhívők, ruszki propaganda az Indexen és kormánypárti hírek a Radiocaféban, Ferenc fülhallgatókat próbálgatott, startupság, avagy fake it till you make it, miért épít le a Völgyben minden amúgy nyereséges nagyvállalat, Apple security chip hülyeség, folyó alatti gigantikus bringatároló Amszterdamban.

Az autosztereoszkopikus kijelzőkkel kezdtük az adást, ami olyan, mint a kacsintós pénztárca és egy monitor szerelemgyereke. Esetleg olyan, mint a Nintendo 3DS kijelzője, csak tíz évvel később vagyunk és már lehet belőle nagyobbat is csinálni. A lényeg az, hogy ez szemüveg nélküli 3D-s megjelenítésre alkalmas eszköz. Amin vagy VR-t jelenítünk meg nagyon immerzív módon és ez a jövő, vagy esetleg megint késik majd tíz évet a VR, mint eddig mindig.

A lényeg, hogy a Car Mechanic Simulator remek lehet VR-ben, és nagy élmény megtanulni, hogy a nyomórudas motorban hol van és mit csinál a nyomórúd. És ha már belementünk a videojátékokba, a Hardspace Shipbreaker is jónak tűnik. Persze mindkettő játék remek 2D-s hagyományos monitoron is.

Felháb

A Facebook sokkal hozzáférhetőbbé teszi az álhíreket - mondta Kelt. Majd innen kisarjadt egy vita arról, hogy a közösségi webnek megengedhető-e, hogy azzal védekezve, hogy ők nem sajtó, ne moderáljanak. Nehéz felmérni ezt, mert a Facebooknak és a társainak érdekében áll, hogy minél kevesebbet költsenek a platform pacifikálására. Ilyenkor az elvek nagyon szivacsos állagúak.

Az eddig körmönfontan kormánypártivá vált Index már direktbe tolja a kormány és az orosz propagandát.

Technológia

Ferenc tesztelte a hallását és arra jutott, hogy egyrészt nem szereti a sima, lapos monitorfüles hangzást. Másrészt nem árt, ha feljebb húzza a hangerőt egy kicsit. Aki nagyon akar ilyesmit tesztelni, az talál egy csomó tesztet a neten. Meg persze ott van a Sennheiser appja is, amit Feri próbált ki.

Startupsági változás van, amennyiben már csúnyán néznek a cégre, ha 11-12-szer annyi felhasználót hazudik, mint amennyivel valójában rendelkezik. Ez már nem fake it till you make it, hanem úgynevezett csalás.

Leépítés van mindegyik nagy cégnél. A Verge elemzése szerint azért, mert így kedvezőbb lesz majd a bevétel/alkalmazott mérőszám. Az egy jó kérdés, hogy ezért cserébe a jövőjüket darálják le vagy csak felesleges projekteket építenek le.

Sehogy sem kapcsolódik, de tech téma, miért ne menjünk a Marsra? Az adásból tán ki is maradt, de ettől még elolvashatjátok!

Tévedések vígjátéka

A T2 chip és az Apple bizonsági megoldásai miatt nagyokat lehet szívni az M2-es Macbookokkal a használtpiacon.

Víz alatti bringatárolót mutattak be Amszterdamban, ahol szeretnek olyan látványos nagy dolgokat építeni, amik lehetnének látványtalan kis dolgok is ugyanolyan hasznos kiadásban.

14 thoughts on “#386. Ruszkikhaza adás

  1. Én leszek az utolsó, aki nem röhögi ki azokat, akik szerint a kuba szűzlányok által font ezüstkábel gazdagít a hangon. Ugyanakkor meg abban is hiszek, hogy azt kell használni, ami jobbnak érződik. Mindaddig persze, amíg az ember nem épít köré vallást.

  2. pohlyferenc

   Hát… Egyfelől nem mentem át, legalábbis nem mindegyik tracknél sikerült megtalálni a különbséget. Másfelől a trackek között azoknál tévedtem el teljesen, amik egy gitár-egy ének jellegű, viszonylag tiszta trackek voltak (ahol a tömörítés kevésbé jön ki), vagy nem volt egymás után négy egyforma ütem, amit könnyű lett volna összehasonlítani. De tény, hogy nem mentem át a teszten. Próbáltam összehallgatni most 5 percig a Spotifyt és a Tidalt és most nem is érzékeltem különbséget. Valószínűleg a keverésen is múlik…

 1. Czuki Pók

  Jó tudni, hogy ha valaki neonáci, akkor meg lehet ütni büntetlenül, sőt kívánatos is! Szóval, ha én, a Feri meg a Bíró Imre hárman úgy gondoljuk, hogy mondjuk a Kelt egy neonáci és elmagyarázzuk bicajláncok segítségével neki, hogy ez rossz, akkor mi tulajdonképpen helyesen cselekszünk! Kelt még a húgomat is molesztálta ezért elvesszük a telefonját is.

 2. Két kimenetele van: megversz és nem győzöl meg, vagy megfejtjük miért feloldható a toleranciaparadoxon :) De amúgy gyere fel Telegramra, ott van hely megtárgyalni.

  1. Czuki Pók

   Én pont úgy nem foglak megverni, mint ahogy Te sem fogsz igazi nácikat verni… “toleranciaparadoxon” LOL! Amúgy nem tudod, hogy miből idéztem az eredeti hozzászólásban? :)

   1. Komoly baj van, ha nekem kell verekedni, de profin pofoztatom bucira magam. (És neonácikról volt szó, egész gyerekkoromban kiemelkedően buta példányaik grasszáltak az Avason, illetve minden Tankcsapda koncert első sorában.) Ellenben az idézetet nem csíptem el.

Kommentszekció