#029. Rámenbejgli adás

Űrdínó, majdnem gyilkos üstökös, harc a nappaliért, dolgok rámenből és síró Microsoft vezér. Kiürítettük a héten a poharat.

steamos_livingroom

Aki eddig visszatartotta a lélegzetét, az most abbahagyhatja - aki nem hagyja abba és kékül, azzal a barátai kezdjenek valamit - mert elkerülte a Földet egy 15 méteres objektum. Ha becsapódik, akkor az 10 kilotonnás robbanásnak felelt volna meg. A cucc, amit kezdetben egy rakéta gyorsítófokozatának néztek, 11 ezer kilométerre húzott el bolygónktól. Eddig a rémisztgetés.

Aztán van cukiság is. Egy űrhajós plüss - valójában orosz tépőzár, de az vacakul hangzik - dinoszauruszt varr a gyerekének a Nemzetközi Űrállomáson. Feri nem értette, hogy ér rá ennyire. Szerintem nem nagyon van sáv Facebookozni és sétálni se lehet elmenni esténként.

Szokásos témáinkból

Marhaság, de kéne

Szoftver és ami mögötte van

 • Markáns frissítés jött ki a VLC-hez, aminek kapcsán csúnyának neveztük a szoftvert Ferivel. Gáspár megvédte, hosszasan beszélt az Apple Human Interface Guideline nevű vezérdokumentumáról. Egy életre megtanultuk, hogy ne nevezzünk csúnyának egy szoftvert.

Zárójel: a VLC mostantól kezdve tud podcastot is letölteni, azaz RSS-t olvasni. Ezzel engedelmeskedett lényegében Zawinski szoftverfejlesztési tételének, amely kimondja, hogy minden program addig bővül, amíg nem tud levelet olvasni. (Esetünkben RSS-t.) Amelyek nem tudnak továbbfejlődni, azokat leváltják olyan programok, amik képesek erre.

Vas

Ez volt az a pontja az adásnak, ahol elfogyott az idő, és lassan elkezdte verni a takarítónő a stúdió ajtaját, hogy jönne porszívózni. Kitámasztottuk a kilincset egy támlás tonettszékkel és beszéltünk még arról, hogy a Valve lényegében bemutatta a Steam-konzolt, és hogy mi drukkolunk nekik.

Muzsika nélküli játék

 • Még egy darabig olcsó a Steam játékboltban a Receiver (magyarul ez az alkatrész a tok, azt hiszem) nevű pisztolyszimulátor.

9 thoughts on “#029. Rámenbejgli adás

 1. Laszlo Zoltan

  Sziasztok! Gratula az adashoz, orom hallani titeket, ambar ez a mostani adasban, kelt-nek borzaszto halk volt a hangja. Eddig nem volt gond, de most kin volt mindig fel, le tekergetni a hangerot amikor kelt beszel. Valami autolevelt vagy posztprocesszinget kene csinalni az audioval hogy ne legyenek szintkulonbsegek. Koszi

  1. pohlyferenc

   :) köszönjük! Kelt hangját nem is értem. Posztprocesszing ezerrel van (most éppen én csináltam), több szinten is, de valamiért most nem működött elég hatékonyan. Elnézést!

 2. Balmer a ‘Time of my Life’-ra búcsuzott ami a Dirty Dancing-ben volt hallható és nem a Flashdance-ben, mint az köztudott:)

Kommentszekció