#030. Jávor szekuriti adás

Lendületes kezdés után nagyapás befejezés, ezzel lehetne jellemezni a heti adást. De mielőtt mindenki belealudt volna a háborús történetekbe volt szó az XKCD-s fickóról elnevezett aszteroidról, fénykardról, reaktorszeletelős kézilézerről, nindzsákról és kalózokról, kamionosbajszú drogüzérről, óriástabletről és csalós okostelefonokról.

Hosszú expó

Egy kicsi, dinoszauruszkiirtós méretű égitestet neveztek el Randall Munroe-ról, az XKCD geek képregény írójáról. A 4942 Munroe kényelmes messzeségben kering a Mars és a Jupiter körül, szóval félni nem kell tőle.

Feri megnézte a Gravityt és oda meg vissza volt tőle. Nem győzött keringeni a téma körül.

Végül pedig szó esett a NASA on The Commons galériáról, ami akkor is megy, amikor a kormány áll, és ami csodás bajszos férfiak, űrállomások, űrhajók fotóival van tele. (Persze csaltunk, a fenti kép a NASA JSC albumából van. Katt a képre.)

Úúúúú hadd nyomogassam rovat

(A hét kérdése: te, kedves hallgató, ki akartál lenni a Star Warsból?)

 • Mit mond el rólad a Twitter biód? - tette fel a kérdést a Times. Majd írt róla majd nyolcezer leütést. Például ha PHP nindzsa, javascript haszaszin vagy haskell fojtogató thug vagy, azt itt kell megírni. (A .Net falanxba, vagy az enterprise java légióba bele se menjünk.)

Kemény hírek

Kicsit puha hírek

A fekete az új fekete

Jó szívvel neveld, játszani is engedd

 • Az Oculus Rift arra való, hogy az embernek lehessen anime barátnője. Nem olcsóbb, mint elmenni egy cosplayes rendezvényre ismerkedni, de mondjuk tény, hogy kevesebb benne a kockázat.
 • Az izzyBike pedig arra van, hogy tudjuk körbe-körbe bringázni az egyetem aulájában. Vagy a lépcsőfordulóban. Vagy tulajdonképpen bárhol. Halálmenő, és van összkerékhajtással is.

11 thoughts on “#030. Jávor szekuriti adás

 1. tamas

  Feri, csak sikerült két filmet is el szpojlerezni, legalább a frissek végét ne mondjátok el legyszi, most akartam megnézni :)

  T

 2. msh

  Régen is volt olyan, hogy a hírolvasók előtti asztalba bele volt süllyesztve egy komplett tévé hogy arról olvassanak hírt … reggel még nem értettem a podkasztot hallgatva, hogy mi ebben olyan vicces. De a kép tényleg megteremtette a hangulatot :D

  A kinek nagyobb a pénisze versenyre tudnám visszavezetni.

 3. msh

  Nem is figyeltem a hét elején, éppen elég gondot okozott, hogy meghalt a gépemben a diszk, de most meglepődve látom, hogy nincs új adás. Csak nem a vs.hu és a gukker foglal le ennyire benneteket? : )

    1. Kelt

     Helyén a lófaszt, már bocsánat. Szívesen ütném hosszan, aki a shift-command-pörgőrúgás-capslock-power-í alá rakta a kapcsoszárójelet.

 4. msh

  Na végre, hozzájutok a heti adaghoz. Egyébként a dzsibuti kollégának igaza van, nem is a halkság igazán zavaró, hanem hogy nagyon változó a hangerősség. Nem tudom, talán nem azonos cuccokat használtok, pl egyikőtök mikrofonos fülessel, másikótok meg simán a laptoppal? Érdemes lenne kezdeni vele valamit. First world problem. (Bár Kelt a legutóbbi 3K-ban még nagyon visszhangos is volt, nemcsak halk.)

  1. A legutolsó visszhangos 3K az az én saram volt. A vs.hu akkori kis tárgyalójába vonultam be laptoppal. Számítottam rá, hogy nem lesz jó.

   Normalizálás van a hangon, a Levelatort (http://web.archive.org/web/20130729204551id_/http://www.conversationsnetwork.org/levelator/) használjuk erre a célra, mint a többi podcast. És a hullámforma (http://prntscr.com/1y3s7k) szerint meg a saját visszahallgatás szerint szintben is vannak a hangok. Nem tudom hirtelen, hogy mit lehet még csinálni vele.

Kommentszekció