043. Nagyobbhosszabbvágatlan adás

Semmitmondó, de tudományosan menő csillagfotó, termosztátvásárlás, cragel, a jövőt megfejtő futurológusok és filmes hackerek.

IDL TIFF file

Az eheti adást azzal kezdtük, hogy beégettük magunkat istenesen. Ez van, ha nem olvas értelmezően az ember. Ti gyerekek ne tegyetek ilyet. A heti égi jelenség a Gemini Planet Imager képe, amin egy 10 millió éves bolygó látható, ami a Beta Pictorus körül kering. Csak azt néztük be, hogy ezt a Geminit nem kilőtték, hanem levasbetonozták Chile hegyeihez. Rost, rost, protein, protein.

A péksütemények innovátorai ismét lecsaptak. Az új fejlesztés a cragel, ami egy bagel formájú dolog croissant-tésztából. József Attila szegény kéthetente írhatta volna át a De szeretnék gazdag lenni versét, hogy mégis mit szeretne venni két forintért.

Aktív - vagy az a másik, amiben a Hajdú Péter van - rovat

A reggeli celebvita helyett arról beszélgettünk, hogy kell-e mindenkinek kódolni, veszélyes-e a világra a műszaki értelmiség meg az ő helyenként mechanikus gondolkodása, és hogy ki volt Seymour Papert, valamint, hogy ennek a végén felkeltsük-e Ferit. Az apropó: Meanwhile at Code.org

Tévérovat

A hét műtárgya

8 thoughts on “043. Nagyobbhosszabbvágatlan adás

  1. Annyira ez, hogy már szedtem szét az eszközt, hogy aztán egyetlen kapcsolóra emlékeztető dolgot se találjak benne.

 1. moshi

  Alternatív megfejtés: a Nest tanulóalgoritmusa kell, hogy a Big Dog meg tudja jegyezni, hogy mikor szoktad kiküldeni ki az újságért.

 2. moshi

  Én olyat láttam, amiben jumperekkel (!) lehetett beállítani a címzést, mondjuk 15. lakásról 109.-re. De hogy zenét lehetne átprogramozni benne, arról nem is hallottam.

 3. alma

  ALERT! hülyeség az adásban! nem kézírást nem tanítják tovább az amerikai iskolákban, hanem kurzív írás (folyóírás) helyett nyomtatott nagy- és kisbetűkkel tanulnak írni. Valójában azért aggódnak az amerikai szülők, h a gyerek így képtelenek lesznek elolvasni pl. a Függetlenségi nyilatkozatot vagy az Alkotmányt

Kommentszekció