#130. Üvegvinyó adás

Só-víz-powerbank, számlahiszti, Apple vs FBI vs security, Danah Boyd, jigsaw economy, Facebook tartalomforradalom, örökéletű üvegostya, jóáras drón, elektromos régiautó, extrém nyaralás és bezárkózó Kína.

**Yours truly - Kelt beszélek - vendég volt a Podkeddben. Itt lehet adást hallgatni!*

Jön a csodatöltő telefonhoz. Nem olcsó, tölteni meg pláne drága, de legalább csoda. Itt jegyezzük meg, hogy 2001 óta szerepel kábé minden CES-en az üzemanyagcellás laptop. A nagy artisták leszállítják a terméket, ahogy a költő mondta.

A Telekom odáig ésszerűsített, hogy Telekom szalonban nem lehet számlát befizetni. Ti mit csinálnátok egy Telekom szalonban?

Tim Cook a terroristákat védi! Esetleg: az FBI le akar hallgatni mindenkit ha egy mód van rá! Vagy: megint az a kor van, amikor kriptócsatákat kell vívni. Akármelyik forgatókönyvet is szeretitek, the time is now!

Az Google think tankjének létmódja megváltozik. Ami csak azért érdekes, mert danah boyd cikke az underdogként viselkedő, de valójában a világot uraló tech cégekről passzol ahhoz, amit felvezet a hír.

Új kifejezést javasolnak a sharing economyra, ami nem azt sugallja, hogy itt lumberszexuális férfiak adnak kölcsön a hasonszőrű szomszédaiknak vésőt, hogy együtt csináljanak intarziás kézművessör-csapot, ha valójában milliódolláros taxicégről van szó. A javaslatok: gig economy vagy on-demand economy. Az ilyesfajta lexikai szigorúságot mi nagyon szeretjük itt!

Nyit a Facebook Instant Articles, ami vagy megeszi az iparomat - Kelt vagyok, szevasztok - vagy sem. Mindenesetre érdekes lesz eljátszani vele.

Adattárolás ötperc

Kidobjuk-e a vinyót, ha egyszer átlátszó kristálykorongra lehet írni mindent? Ne, mert ugye macerás visszaolvasni a pornót pásztázó elektronmikroszkóppal mindig, amikor kell.

Aztán azért se dobjuk ki, mert egy írd egyszer, olvasd sokszor adattároló és egy írd-olvasd adattároló tök más. Utóbbik megbízhatóságáról a remek Backblaze adott ki statot.

Ferenc iparihulladékot vesz Kínából rovat

Na jó, a cím erős. A teszt azt mondja, hogy ez az olcsódrón valójóban nem csak szemét módon olcsó, de még jó is: Eachine H8.

Értelmetlen villanyautó stílussal

A Zelectric úgy alakít szexi Volkswageneket elektromossá, hogy egyrészt ugye drága, másrészt nagyon menő. Link is van, de mindenképp nyomjatok playt a lenti filmre.

Ez pedig nem volt az adásban, de még soha senki nem tiltakozott egy Porsche 911-es videó miatt ugye.

Exxtrém rovat

Aki összeesküvés-elmélet hívőkkel nyaral az az igazi hardkór arc. Különösen, ha az alternatív adózás szakértőt el is viszik az utolsó kikötőben.

Kína egészen értelmetlen módon keményített be, kidobálná a külföldi újságokat és videót, zenés szolgáltatókat az országból.

4 thoughts on “#130. Üvegvinyó adás

 1. Őszintén meglep, hogy embereket bármilyen értelemben megzavar a Telekom lépése, illetve hogy emberek 2015-ben Telekom szalonba vagy postára járnak számlát befizetni. Mondhatnám úgy is, hogy úgy kell nekik, minek mentek oda!? De meséljetek! : )

  Az utóbbi 12-15 évben asszem 2-3 parkolási bírságot fizettem be postán, de ez is a parkolási cégek hibája volt. Ha valamelyik szolgáltató netán balfék módon sárga csekket küldene, akkor a netbankodban az átutalásnál beírod a csekkről a számlaszámot, a közleményhez a befizetőazonosító számsort, meg az összeghez az összeget és ennyi. A posta is pont ezt csinálja, csak 2 perc helyett 10 nap alatt.

  Halál a sárga csekkre, de tényleg. Ti vagytok az okai, hogy ez még létezhet, emberek! Mondjátok már meg, miért megy valaki a T-Pontba számlát befizetni?

  1. Ó hát ezt nagyon gyorsan el tudom mondani. Azért mert a Díjnettel nem működik a Telekom, a Távszámla lélegeztetőgépen van és hát már egy éve várjuk, hogy elhaljon - most benéztem volna, hogy mit ír, de karbantartás miatt tervezetten áll - a Telekom saját felülete meg káosz.

   Semmit nem fizetek sárga csekken, nem is kapok olyat, az kéne még. Ellenben morcosan várom, hogy a magyar szolgáltatók megfejtsék az online fizetés nagy rejtélyét. A saját honlapjukon. Annál nem bonyolultabban, ahogy a Steam vagy a Netpincér csinálja.

   1. Öt percel később a másik MT ügyfélszoli rendszer: “Kérjük, látogass vissza később! Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésed kérjük! Megértésed és türelmed köszönjük!”

    Hát, az ilyenek miatt. :)

   2. moshi-moshi

    Ebben igazad van. Eddig nem volt rágondom, de tavaly dec elején kihoztam a számom a céges flottából, március elején meg is jött az első papíros számla. A szokásos irritáló szarjaikkal, mint kapcsolat pont meg hírlevél. Anyádnak küldjél hírlevelet, köcsög. Kétféle embert nagyon meg tudnék pofozni: az elműst és a telekomost.

Kommentszekció