#131. Gorilla az űrben adás

Gorilla az ISS-en, súlytalan zenészek, hangfelismerő Erika és Docs, design thinking kerekesszékben, rajzolós szövegbevitel, hoverboard, kovácsoltvas serpenyő, Uber, Viber-vadász Telekom, engrizés és lávcsizás, tahóskodás robotokkal és a betiltott furaság.

Videósan induló rádióműsor volt ez. Az egész azzal kezdődött, hogy Scott Kelly gorillának öltözött a nemzetközi űrállomáson:

  Needed a little humor to lighten up a #YearInSpace. Go big, or go home. I think I’ll do both! #SpaceApe Posted by NASA Astronaut Scott Kelly on Tuesday, February 23, 2016

Aztán szóba került a legújabb OK Go klip:

És aztán még volt egy írógép jellegű eszköz is, aminek úgy lehet diktálni, mint a Google Docs-nak:

Dizájn

Remek, de nem rövid cikket olvastunk a Microsoft xboxológiai főemberével, aki azt mondja, hogy minden sokkal jobb lenne a világban, ha a mindenféle hátrányokkal együttélő emberekre terveznénk az eszközeinket. És nem csak nekik lenne jobb - nem mintha ez amúgy nem lenne önmagában érv - hanem tényleg mindenkinek. Olvassátok el.

Aztán Feri a vallomásos líra keretei között elmondta, miért gépel Swype-on. Én meg azt, hogy bejövő mobilhívást fel lehet venni bizonyos telefonokon.

A későn ébredő szabályozó

Az Amazon kitiltja a hoverboardokat miután mindenki vett már egyet, az emberek leszedték a karácsonyfát, stb. Jóreggelt.

Kis kitérő: kézműves kovácsoltvas serpenyő.

Ferenc felháborodik

…rovatunkban az Uberrel foglalkoztunk. Illetve azzal, hogy mennyit lehet csúsztatni egy Uberről szóló cikkben, ésvagy csak a taxispárti vs. uberpárti vita van-e, esetleg el lehet küldeni mindenkit a tarkafaszba. (Szerintem el.)

Mindeközben a közösségi médiában

A Telekom Immmr (három m!) szolgáltatása mindent mindennel összeköt majd és csörögni fog a tablet, ingyen lehet hívni a tévét, sms-t küldünk az okoshűtőről. A Viber és a Messenger torkának az elharapása a cél persze, de lássuk előbb működni.

Vannak új Facebook emodzsik a lájk mellé. Már akinek persze.

Továbbá van új Atlas robot:

Kína pedig betiltotta a túl modern épületeket. Ezek a kínaiak…

china

10 thoughts on “#131. Gorilla az űrben adás

 1. Kelt, ha megnyugtat, akkor a telódban a hiba. Én már többet is kipróbáltam, mindegyik (többnyire) megbízhatóan működött. Amikor nem, akkor pl. kiszaladt a memóriából. Aktuálisan ez fut, ha fut: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smsrobot.callrecorder&hl=en

  Az űrben gitározni nem annyira triviális, mert pl. a gravitáció segít a gitárt a nyakadban tartani, meg a pengetésnél is. Ezen kívül mintha más lenne a légnyomás (picit), amitől másképp rezegnek a hangok. https://www.youtube.com/watch?v=d6TYkueClQc

  Swiftkey vs Swype: lehet, hogy már változott a Swype, de én Swiftkeyben azt szeretem, hogy megadom az összes nyelvet, amin írok (nálam ez három) és tetszőlegesen keverhetem őket egy mondatban, nincs vele problémája. Időnként persze nem a megfelelő nyelvből ajánl fel emiatt 1-1 szót, de számomra ez kisebb probléma, mint állandóan váltogatni a nyelvet, mint a Swype-nál. Ezen kívül, ha megengeded neki, hogy bizonyos publikus dolgaidat (pl. twitter feeded) olvassa, akkor egész jól találja ki, hogy mit akarsz majd írni…

  1. pohlyferenc

   Swype: itt is lehet a nyelveket keverni. Én azt szeretem benne, hogy jobb a prediktív funkciója, mint a Swiftkey-é, illetve nem csak 3 szót ajánl fel, illetve ki lehet kapcsolni a következő szó megjóslását (amit a Swiftkey-nél nem lehet).

   1. Hm, ezek szerint sokat fejlődött a Swype mióta utoljára láttam. De azt hiszem most már maradok a kaptafánál, mert idegesítő lenne egy másikat újra tanítani :D

    PS: most már szinte mindenhol lehet “swype-olni” (útvonalat rajzolni a betűkhöz), ha jól tudom a default android bill is tudja

  2. Két eltérő típusú és évjáratú androidos Motorolán nem működik a funkció, eddig jutottunk el a teszteléssel. Majd kerestünk egy nem Motorolát, amin ment az első app. Igazából elraktam az android-élmény alá a dolgot fejben.

Kommentszekció