#132. Gazsnap adás

Filmkészítés kölköknek, ikerűrhajós, atomvillanás-fehér, IoT-mosdatás, médiacenter-revival, Amazon Tap, Gear VR, ingyenwifi, Apple VR, angol büntiadó multiknak, low-tech-net és sörpodcast.

Sok mindent meg lehet tanulni - ebből amúgy van egy vadul sikeres Gladwell könyv is, amiről nem beszéltünk, meg hát egy kicsit gyanús is - és ezt bármikor el lehet kezdeni. Van például gyerekkönyv, ami olyan dolgokat tanít, mint a filmforgatás.

Ha veszünk a telóhoz stabit is, akkor meg aztán tényleg meg lehet csinálni a Ryan közlegényt a homokozóban.

Leszállt Scott Kelly, annyi időt töltött az ISS-en, mint amerikai egyszerre még nem. Az oroszok, azok oroszok, bele se menjünk. Ők kint laknak.

A hét színe az atombombázó fehér volt.

Okosminden

Az IndieGogo hírlevél szerint - iratkozzatok fel rá, nem azért mert jó, hanem mert tanulságos - mindenki többszobás médialejátszót akar. Olyat, mint a Tunebox 2 vagy a Z4 Aurora minden+projektor is.

feature-safesound-v3 (Custom)

Az Amazon kiadta a Tap nevű dolgot és az Echo Dotot. Annyi bluetooth okoseszköze van már, ami még a hangra is hallgato, hogy elsápadunk.

Ja amúgy ezen a héten majdnem lett Telekom free wifi. De nem.

Beefek a héten

A Oculus Riftes ember beszólt az Apple-nek.

Az Apple vs FBI dolog dúlt tovább. Az ENSZ szólt, hogy ez nem annyira okés. Nem mintha az FBI-t ez zavarná.

Működik a Facebook büntiadó az Egyesült Királyságban. A nagy cégek megadóztatása egy trend lassan.

Nnnna ő, ő már nem dolgozik itt

A digitális tudásmunkások - de büszke vagyok, hogy leírtam - életében a kirúgás is máshogy néz ki, írja a The Awl.

Ja, de közben a Google rájött, hogyan kell jó csapatot csinálni.

Lowtech

Van arről egy hosszú érdekes cikk, hogy fjúcsördrónok meg ballonok helyett hogy lehet volánbuszból és parabolaantennából internetet csinálni.

Szomszédok

Indult sörös podkaszt, az a nevük, hogy Csapon.

One thought on “#132. Gazsnap adás

  1. Sziasztok. Londonból hallgatlak benneteket, mi a Fibaro rendszert telepítjük (okosház) ami képes össze kötni bármely net vagy z-wave eszközt egymással. Pl. A csengőt mikor megnyomják, akkor az ajtónál a lámpát fel kapcsoljuk, belül igen, lehet villogtatni, zenét, tévét lehalkítani. Ha nincs otthon senki, akkor az ügyfél telefonján keresztül kamerás kapcsolatot létesítünk az ajtó előtt lévővel. Ha postás akkor még lehet kérni hogy hagyja a csomagot a szomszédban, ha nem kívánt személy, akkor el lehet küldeni és azt sem tudják hogy a tulajdonos nincs otthon. Időseknek kínálunk szolgáltatást, hogy ha az idős személy életük, akkor azonnal értesítjük a hozzátartozót. Cső törés esetén el tudjuk zárni a vizet, tűz esetén bizonyos eszközöket. Bármely sima hűtő esetén ha el romlik, nyitva marad (ajtó nyitás figyelő, áramfogyasztás) tudjuk figyelmeztetni a tulajdonost. Persze kényelmi szolgáltatás, hogy Sonos rendszerrel például mozgás érzékelővel a zene követi szobáról-szobára. Ezenkívül rögzítjük az összes bekötött konnektor vagy lámpa vagy eszköz fogyasztását, illetve lekapcsolhatjuk ezeket (pl. PS4 este 10 után gyerek esetén). Még vezérlünk automata függönyt, garázs ajtót. Ezek amiket eddig is kértek. Most már tudunk koktélt keverni mire a tulajdonos hazatér, persze túlóra függően erősebbet. Mindez hang- és gesztus vezérléssel, vagy hagyományos telefonos vezérléssel ☺️ A Fibaro rendszert otthon is forgalmazzák, persze gondolom ott kisebb a fizetőképes vásárlói kereslet.

    Üdvözlettel Attila

Kommentszekció