#184. Kódolt áldás adás

Nagy Magyar Podcasthallgatói Felmérés, sportfüles, fotonteleport, áramtárolás sóban, Tesla árfika, rájákkal úszó Soundcloud CEO, érdekli-e a lányokat a programozás, háziáldás QR kódban, petíció a Flashért, zombik a jedik ellen.

<

p style="text-align: center;">Az adás elején emlegetett kérdőív itt található: Podcast hallgatói felmérés Köszönjük, ha szánsz rá időt!!!!

És ha a podkasztfelmérést kitöltötted, akkor itt egy remek adásnapló is. Ha nem töltötted, akkor is. Teljesen részrehajlásmentesek vagyunk.

Ferenc a 35 ezer forintos Bose sportfüles helyett keresett valami olcsóbbat és kikötött egy QCY kínai bluetoothos darabnál. Még hozza a posta, kíváncsian várjuk.

Aztán a kínaiak kvantumteleportáltak fotont (Arxiv) a Föld és az űr között. Ettől sehogy nem lesz 3,60 a kenyér, sőt még a kvantumösszefonódás megértésétől sem, ellenben attól még szexi. (Pali hallgatónk üzenete, hogy a Gombapresszóban is volt erről szó, ha valakit bővebben érdekel a téma, arra folytassa a hallgatózást.)

Sós energiatárolással kísérletezik az Alphabet. Ilyesmivel naperőműveknél amúgy is illendő próbálkozni, mert ki lehet vele tolni azt az időt, amíg az erőmű este képes áramot szolgáltatni. A Google pedig amúgy is szeret naperőműbe fektetni.

Drága az új Tesla 3, de Ferenc szerint ezzel csak az autóipar szokásos trükkjét lepleztük le, hogy az alapárért csak négy kereket, egy öngyújtót adnak, és megtanítják a kedves ügyfelet hangosan berregni.

Utcára nyílik a Teslaajtó, kihallatszik belőle a szépmuszikaszó

Bocs.

Az a baj a világgal rovat

A Google egyik férfi alkalmazottja hosszasan megírta, hogy a cégnek egyrészt nem kellene elidegenítenie a konzervatívokat, másrészt be kéne vallania, hogy a férfiak és nők nem azonos képességekkel rendelkeznek. Különböző hőfokú válaszok születtek erre, az alt-right (régen ugye őket simán lenáciztuk) hősként ünnepelte a fickót, a progreszív bal vitatta a véleményét, de közben követelte a kirúgását is. Végül hétfőn ki is rúgták.

Úgy lett ebből vita, hogy Ferenccel nagyon nem értettünk egyet abban, hogy a szexizmus miatt nincs-e több női programozó vagy a fiúk tényleg tankkal játszanak inkább, a lányok meg babáznak. A végén kiegyeztünk abban, hogy az egyenlő lehetőségek azért nem lennének rosszak.

Kiebrudalják szeretett helyünket a Müszit a helyéről. Oda jártunk meetupra, ott szerveztem meetupot, ittunk mindenféle alkalmakkor, ott kezdődött a Neurománc felolvasós projektem, szóval fűznek hozzá érzelmi szálak. Nem vagyok boldog.

Zenebiznisz rovat

Rossz napok járnak a Soundcloudra, főleg azért, mert a vezetés azután engedte el az oldal kezét, hogy előbb teljesen alkalmatlan menedzsereket vett fel. Lelketlen emberekkel nem lehet lélekkel rendelkező szolgáltatást csinálni.

Hogy legyen valami lelkesítő, Ethan "Bandcamp" Diamond sokkal normálisabb arc.

Háztáji kütyü rovat

Körbejárta a netet, de a QR-kódos háziáldást nekünk is meg kellett tárgyalni.

Petíció indult a Flash megmentéséért, mert túl nagy mennyiségű kultúrkincs készült Flasht használva. Például a Canabalt vagy a High Tea. Utóbbiról a hírlevelemben is lelkendeztem pont most.

És végül: mi történik ha 300 jedi összecsap hatvanezer középkori talpas katonával?

16 thoughts on “#184. Kódolt áldás adás

 1. Serathis

  Nah, amikor meghallottam hogy beszéltek a Google galibáról, már előre fogtam a fejem hogy mi lesz. Ehhez képest egész jól dolgoztátok fel, csak éppen a lényeget hagytátok ki. Nem arról szólt az egész hogy a lányok babáznak a fiúk tankoznak. Hanem arról, hogy aki ezt meg meri említeni (vagy bármilyen nem neo-progresszív szöveget tol), azt kibaszzák mint macskát szarni. És mi történt? Kibaszták a csávót mint macskát szarni. Gratulálok a Goolagnak, sikerült egy mártírt kreálnia.

  Illetve: a csávó teletolta a manifesztóját hivatkozásokkal mindenféle kutatásra, ezt néhány neo-progresszív oldal simán kiszerkesztette. Illetve 2: Légyszi légyszi lééééégyszi ne híjjuk már ezeket ballibeknek. Nem balosok, nem liberálisak és engem mint klasszik ballisbest, nagyon csőrönbasz. Ezek neo-progresszívek, akiket egyáltalán nem véletlenül gúnyneveznek “regresszív leftnek” a jobbosok és a libsik. Illetve 3: Gamergate did nothing wrong.

 2. Gyorsan csak a harmadikra. Dehogynem, ha az altright nem mászott volna elő a csatornából, a gamergate lenne a kétezertízes évek leggusztustalanabb söpredéke. Így a szoros második hely jut nekik.

 3. moshi

  Nincs valami jó ajánlatotok kriptopénzes podcastra? A reddit fórumai fájdalmasan fantáziátlanok.

   1. moshi

    Thx, megnézem. Az érdekelne egy szakétőtől, hogy mikor jönnek az első kriptopénz-bankok és hogyan. Elképzelhető-e ez Bitcoinnal vagy inkább az Ethereum lesz az?

    (Igen, ismerem a bullshitet a middleman kikerüléséről, meg hogy hurrá, feleslegesek a bankok, de sajnos az aranynál is pont ez volt. Az arannyal pont ugyanott voltunk, ahol most a kriptopénzekkel, mégis eljött egy szerves fejlődés eredményeként a modern pénzrendszer, mert a pénzihiány (azaz a likviditás hiánya) gátolta a gazdaságot. Aranystandard, Bretton Woods-i rendszer, stb. - majd a végén az is megdöglött, mert kellettek a bankok. Minden vagyonomban lefogadnám, hogy ez meg fog ismétlődni, csak nem tudom, milyen hamar és milyen módon.)

    1. Ha ez az irány érdekel, akkor az FT Alphaville nevű blogjára nézz rá. Regisztrációt kér, viszont ingyenes, és Isabella Kaminska írásai nagyon jók. Hozzáadott érték: pénzügyben utazó emberek, nem szeretnek csak úgy hinni dolgokban.

Kommentszekció