#223. Hatliteres négyhengeres adás

IFA Berlinben és a kukoricaföldeken, hordóhangszóró és Yoga tabtop, Einstein és einsteinium, fotobomboló tehén, telefonzseb, drótkoton, Fortnite, Logan Paul veretése, kriptozsé-korrekció, Trump, Lada Niva és a ladaporsche.

Most hét végén tartják Berlinben a neves IFA elektronikai expót, ami a pályafutását még rádiókiállításként kezdte 1924-ben. Ilyen minőségében egyszer még Albert Einsein is megnyitotta, ami miatt azzal kezdtük az adást, hogy megpróbáljuk kitalálni, melyik mai csúcstudós tudna megnyitni egy hasonló eseményt.

Persze akkor már szóba került a CERN alapítását photobomboló tehén is. Meg Miss IFA a piros esernyőjével.

Magáról az expóról két termék tetszett. A Bang&Olufsen görgetve hangosítható hangfala és a Lenovo Yoga Book 2018-as.

Sajátélmény

Ferenc továbbra is próbálja meggyőzni arról a világ legdrágábbtelefonját, hogy nem akar az arcfelismeréssel kinyílni, amikor a zsebében van. A telefon áll nyerésre.

Az Apple legnépszerűbb termékei között tudjátok mi figyel ott? Hát a Lightning-jack átalakító. Itt szóba került a töltőkábel koton is, ami egy létező termék.

Kelt közben Fortnite-ot játszott, ha már olyan népszerű. Amúgy lenyűgözően szép, csak mindig lelőnek benne.

Pofonok

KSI és Logan Paul verekedtek egy jót Angliában. Közben videós közvetítést árultak, merchandisingot, megbocsátást és élettörténetet. Lassan újra kell néznünk a Running mant.

Valahogy innen szóba hoztuk az Eddát és a Privát Rocktörténetet.

Végül pedig beszéltünk arról, hogy aki tavaly november óta befektetett kriptopénzbe az jó eséllyel bukott rajta.

És még valahogy szóba került a Trump szavazók lelke is.

8 thoughts on “#223. Hatliteres négyhengeres adás

 1. Gojko Mitic

  NFC védelem. Sokáig fizettem paypassos kártyámmal úgy, hogy a pénztárcám tartottam a terminálhoz, aztán kaptam új chipes személyi igazolványt, amit a bankkártya mellet van, és azóta nem működik a fizetés, csak ha kiveszem a tárcából a kártyám. Remélem tudtam csökkenteni ezzel a tippel az új startupotok fejlesztési költségeit ;)

   1. Gojko Mitic

    Erre már a ti R&D osztályotoknak kell megnyugtató választ adni. Vagy ahogy a mai világban menni szokott, bízzátok a marketing osztályra, az olcsóbb lesz. Én Lidlben teszteltem, az ő termináljukkal nem fognak kirabolni. De annyira nem érint, biciklin jobban feltűnik egy ilyen fajta lopási próbálkozás, mint villamoson :P

 2. Vaclav

  Hahó, Einstein iszonyú nagy popsztár volt, persze nem nagyon szerette, néha menekült a rajongók elől, hogy dolgozni tudjon. Simán belefér a rádiókiállítás megnyitója! Érdemes elolvasni Jürgen Neffe: Albert Einstein igaz története c. könyvét, nagyon sok mindent megmagyaráz az emberről, a korról, és a korabeli a sztárságról is.

  1. trf

   Igen, koranak celebje volt, minden fontos technikai esemenyre meghivtak, amiket tobbnyire el is utasitott. Viszont kulonckent es faji uldozottkent fontos volt szamara a hasonloak felkarolasa. Pl a nagyon keves vendegeloadasai egyike az elso fekete egyetemen tortent, szoval nagy arc volt tenyleg. https://imgur.com/gallery/xQM2V

 3. dobákpeti

  Sziasztok! Ez a “nem tudja az iphone, hogy zsebben van” saga nem valahogy nem kerek. Úgy értem az iphone tudja, ha zsebben van. Az enyém pl, ha az asztalon van, de valami rálóg a szenzorára, akkor nem világít beérkező üzenetnél vagy akármilyen eseménynél egészen addig, amíg szabaddá nem válik a szenzor. Persze ez egy 7-es iphone nem tizes, de az 5s, 4s, 3gs esetében sem fordult elő sosem, hogy pl a fülem megnyomja a mute-ot hívás közben, vagy a zsebemben a combom pin kódot írogat (farzsebbe sosem tettem egyiket sem). Pont a tizes lenne ebben gyengébb? Én a helyedben futnék egy kört az ügyben, hogy ez nem egyedi hiba-e (nem gugliztam, csak okoskodom), mert akkor akár garis is lehet. Üdv dp

Kommentszekció