#243. Beborg adás

Tizenharmadik cikkely, Alita a harc angyala, demoscene, HDMI-halászat, megtéglázódott okoscipő, Samsung 2019, navigációs hirig, ezaszemélynemlétezik és ezamacskase, üléslakat és origami laptopállvány.

Többször hivatkoztunk arra, hogy Ferencéknél adásfelvétel közben pizsamaparti zajlott, ez azonban semmilyen módon nem hallatszott be a felvételbe. Megpróbáltunk azonban mi is ilyen vidámsággal nekiülni az adásnak, de ezt az első hírrel elcsesztük, mert csak el kellett mondani, hogy az EP elfogadta az új copyright szabályozást, hiába szedtek össze ellene 4,7 millió aláírást a német youtuberek. (Franciául a lófasszal ekvivalens káromkodás nagyjából a va te faire enculer, azaz baszd meg magad.)

Szezám, teremj!

De előtte volt némi szó a pisztáciáról és a szezámmagról. A szezám úgy jött képbe, hogy Ferenc rájött arra, hogy az Ali Baba és a negyven rablóban, ahol a szezám tárulj nyitja a barlangot, de előtte mindenféle gabonafélével próbálkozott a kijutni vágyó hős. Szezám erre, pisztácia erre. A Snapdragon, ami egy processzor, pedig oroszlánszáj.

Ferenc beszámolt arról, hogy az Alita, a harc angyala miért olyan, mint a Feszty-körkép, és miért érdemes mégis megnézni. A trailer nagyrészt elmondja Ferenc érvelését: brutáljól néz ki, helyenként azt is feledteti, hogy számottevő története nincs.

És ha már ezt a nagyra nőtt freskót megbeszéltük, akkor szóba került a Battleship, ami hát szintén nem egy jó film, de farolnak benne csatahajóval. Meg a Ghost In The Shell, ami animének sokkal jobb volt, de a filmet is meg lehet nézni egyszer, úgy, mint az Alitát. Innen pedig már csak egy lépés volt a demoscene berángatása a képbe, ami miatt beilleszthetem ide az egyik kedvencemet.

Kelt drótozott, mert a tévéjén két HDMI volt, amibe négy eszközt kellene bedugni. A megoldás a HDMI switch, ami részben automatán is vált, ha a vasak egy része - például a Raspberry Pi - nem lenne folyamatosan ébren. Mindenesetre ez már most jobb, mint folyamatosan kábelezni.

Úgynevezett technológia

A Nike okoscipőjét vásárló androidos felhasználók szívtak egy nagyot, mert az app nem volt hajlandó beszélni mindkét cipellővel. Az iOS-es app működött rendesen. Lassan kijelenthetjük, hogy az okos az egy kicsinyítő képző.

A Samsung piacra dobta az új csúcstelefonjait, köztük a hajtogatható Galaxy Foldot. A lelkesedés elmaradt. Nem azért mert ezek nem piszok jó telefonok, hogy a fenébe ne lennének azok, csak nem túl érdekes egy nagyon jó telefont piacra dobni. Feri végül lelkesedéssel mentette a hírblokkot, és arról beszéltünk, hogy eljön-e a moduláris, a telefonom a laptopom is, korszak egyszer csak.

Kelt hisztizett egy kört arról, hogy a Google Maps mindent akar tudni egyszerre, a Waze pedig hülyén reklámoz. Lassan de biztosan visszatalál a papír autósatlaszhoz. Vagy persze jönnek az önvezető autók, amelyekre a legjobban Hollandia van felkészülve a KPMG tanulmánya szerint, ha eltekintünk attól, hogy túl sok a bringás, ami megzavarja a kocsit.

Így generál arcot és macskát egy jól betanított neurális háló. A sikernél már csak a hibák ijesztőbbek.

Végül az innovációs rovat lezárásaként még volt szó a bringaülésbe épített bringalakatról és a laptopra ragasztható hajszálvékony kinyitható laptoptámaszról is. Még mondja valaki, hogy nem megy előre a világ.

11 thoughts on “#243. Beborg adás

  1. spamdog1

    Kár hogy pont ahhoz a kettőhöz nincs link ami érdekelne a HDMI switch és a laptopra ragasztható hajszálvékony kinyitható laptoptámasz.

  2. Sziasztok! Jó párszor téma volt nálatok a hírességek szexuális botránya, melyeket az áldozatok évekkel később hoztak nyilvánosságra. Elém került Vic Mignogna botránya, (ismert anime szinkronszínész) akit én a Star Trek Continues sorozatból ismertem meg. Rajongók nyomoznak és állnak ki mellette és ez nagyon érdekes, hisz ők sem értik, hogy a bizonyos vádakat elismerő színész életét miért kell tönkre tenni. Ha jól értem, itt is az a probléma, hogy igaz? és hamis vádak tömegével kell szembenéznie. Érdekel titeket a téma? Remélem igen, ebben az esetben ti is utána tudtok nézni a híreknek, viszont linkelek két érdekes videót ahol az elsőnél egy fan keresi a bizonyítékokat a vádak ellen. Második nagyon érdekes, mert itt a színész elnézést kér azoktól a rajongóktól akiket a közvetlenségével megbántott. https://youtu.be/H-1ZCOVgoL4 https://youtu.be/SsTylbn74aQ Érdekelne, hogy azok a személyek akikről beszéltetek eddig született-e már bírósági döntés? kaptak-e megbízást, munkát ezek után?

      1. Igen én is olvastam, azóta nagyon sok ajánlást kaptam a youtube-tól Vic különféle szerepléseiből és hát számomra már túl közvetlen, az is igaz, hogy mindenféle alkatú személyekkel ölelkezik. Ez persze csak egy része a kirobbant ügynek és azt látom, hogy ezt csak az állítások igazolására hozzák fel. Amit nem értek, már megint, hogy a sértett hölgyek miért vártak vele pár évet? A pár évet most ténylegesen értem, hisz ezek a botrányok már több éve jelen vannak a médiákban. Mi az a pont ahol a hölgyek azt mondják, hogy ez az utolsó csepp. Az elém került hírek, információk alapján a sértett hölgy, a fél napját Twitteren és fórumokon tölti és igazolja az állítását és viseli el a támadásokat. Ennyi év után, ha ennyire megviselte az ügy, miért teszi ki magát ilyen atrocitásoknak megint. Mit mondanak erről a szakemberek? kíváncsi lennék.

Kommentszekció