#307. Álszívdobbanás adás

Picúr Xbox, Dűne, Dalfutár, Index első hete, szabadeuropa.hu, Feriszínház, Deepfake-check, Trump vs Bernstein, Android 11, Y2K esztétika, Janelle Monae, kakaóbiztos repülő, digitális terhességi teszt, power of tens.

Múlt héten két hetet adtunk az új Indexnek, most hogy félidőnél járunk, értékeltük, hogy milyen a lap. Ferenc fogalmazta meg frappánsan, olyan, mintha két újság lenne. Az egyik egy középre húzó hagyományos hírlap, a másik kritika nélkül kirak még egy Szijjártó Facebook-bejegyzést is.

Szó volt a DAB rádióadások beszüntetéséről. Kormányzati megatrükk volt? A rádiók nagy bénázása? Az érdektelen NMHH szúrta el az egészet? Ami biztos, hogy a digitális rádiósugárzás megszűnt, és nem nagyon tudtunk személyes élményeket mondani róla, mert mi sem használtuk. (Cikkek: Index, Média1, HWSW)

Elindult a SzabadEurópa, ennek is adunk két hetet. Egy jó képes anyagot viszont már most tudunk ajánlani egy amerikai tini békekövetről. Sajnos ő nem érte meg azt, hogy a Szovjetunió összedőlt, és egészen máshol kezdtek háborúzni az emberek.

Nem untuk meg ajánlani a Dalfutárt. Valamint szóba kerültek az aranykalászos gazdák és a traktorok is.

Feriszínház

Lehet digitális színházat nézni az Örkényben. A jegyért cserébe nézhetjük az adásrendező által összevágott élő felvételt vagy magunk is kapcsolgathatunk a fix- és testkamerák között. Hogy ez jó-e? Majd kiderül.

Ha már érdekes tartalomra költenétek pénzt, akkor lehet filmeket bérelni a Cirkofilmen és a Cinegón is. A kettő között lehet némi átfedés, de rakjátok csak el.

Ún. trendek

Vannak nagyon menő kutatások arra, hogyan lehet lebuktatni a deepfake videókat. Ezek nagy zavar okozására nem alkalmasok, már a deepfakek, de a bizonytalanság növelésére igen.

Ezzel szemben kiderült, hogy legalább egy újságíró - Bob Woodward - már februárban tudta, hogy Trump össze-vissza kamuzik a koronavírusról. Több kérdést vet ez fel, mint amennyit megválaszol.

Kisbetűs technológia

Lesz új Android.

Itt elkanyarodtunk az y2k esztétika felé, meg hogy a Heron Preson valami nagyon hasonlót csinál csak drága típusú divatként. A retró örökkévalósága feletti merengés közben az Aga Utca All Stars zsenialitását.

Majd hogy legyen igazi zsenialitás is, Ferenc gyorsan ajánlotta az új Janelle Monae számot.

Kakaóbiztos lett az A350 repülő. Most már biztosan nem áll le egyik motor se, ha beleborítanak a középkonzolba egy lattét.

A digitális terhességi tesztről kiderült, hogy nem digitális. Ellenben a szemetelés és a felesleges dolgok gyártásának állatorvosi lovasszobra. De legalább a Doom fut rajta.

Elsütötték a világ legnagyobb fényképezőgépét, a kép 3200 megapixeles. Minden R-szériás Leica tulajdonos és a tekintetével Phase One vasakat simogató ember hazamehet sírni.

Továbbá

Ilyen, az amikor az ember ki-bezoomol a világba bele. Eamesék remek videója.

És ha már Eamesék. Akkor itt meg Ice Cube dicséri a házukat.

4 thoughts on “#307. Álszívdobbanás adás

  1. Kata

    Sziasztok! Mikor arról volt szó, hogy traktor, amivel kombájozni is lehet, teljes képzavar. Minden traktor, amin van 3 pontos felfüggesztés, és hidraulika szett arra lehet rárakni egy csomó mindent, attól függetlenül hogy modern vagy egy 30+ éves MTZ. “Kombájnozni” (gondolom az aratást takarja) csak kombájnnal tudsz, - traktorral nem - amire megint vannak különböző adapterek a különböző féle takarmányokhoz. Azt még esetleg tudom elképzelni, hogy a traktorhoz, amit Ferenc vezetett, tartozott egy speciális arató munkagép, és erre gondolt (pl.: szőlőkombájn, de a komlót is speckó munkagéppel aratják) de ez megint más kategória, szóval tényleg nem értem miről volt itt szó :D. A dalfutárban szereplő JD pedig nem fűnyírótraktor, hanem kompakt traktor, amihez a Gödöllői kastély vagy annak a parkját gondozó szervezet vett egy kasza/fűnyíró adaptert. Ezekre a kistraktorokra is lehet rakni egy csomó munkagépet, seprőhenger, hótolólap, stb., ami a parkfenntartási, ápolási, hasonló munkákhoz kell, tehát a fűnyíráson kívül jóval több mindent képes elvégezni. Van a JD-nek fűnyíró traktor szekciója is, de azok jóval kisebb gépek, és szinte csak fűnyírásra alkalmasak. (a műsorból való kilógással teljesen egyetértek, szerintem borzasztó termékmegjelenítés volt) Az idei magyar falu program pályázatán belül vett egy csomó önkormányzat ilyen kistrakikat, szóval valszeg elég könnyű lesz találkozni mostanában ilyen gépekkel. BP-n belül a főkertnek is van pár, csak azok Carraro gépek. Egy traktort elvezetni egyébként nem egy olyan borzasztóan bonyolult történet, inkább a munkagépekkel való munka a nehezebb (pl. szántás).

    Szép napot nektek!

  2. Kata

    Bocsi, a TLT az előző kommentből lemaradt, az is szükséges lehet egy munkagép működtetéséhez, attól függ mi az a munkagép :) Sokféle van.

Kommentszekció