#311. Környezetbarát adás

Krusovszky regény, Ferenc wifije, mobildonor, Apple mise és a hiányzó töltő, Bushcraft avagy Bozótmíves, 5G Budapesten, motoros vérfutár, csehszlovák Hyperloop, az elvesztendő szelfikamera, a távcső alakú videókamera, Stellarium, bitcoinbányászati áramlopás és a tiltott pártfinanszírozás.

6 thoughts on “#311. Környezetbarát adás

 1. Imre

  Azért megy ki a tek a bitcoin bányász gépekre, mert állítólag figyelik a hirtelen megnövekedett áramfogyasztást, a spanglitermesztők napfénylámpáinak okán

  1. Na de a spanglitermelő kisiparos elkapása is sima rendőri feladat. Vagy legalább is a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda alatt van a kábítószer elleni egység.

 2. Gabor

  A csehszolvakozast ki kerem magamnak! :) Felvidekikent volt ralatasom mindket orszagra. Valoban sok regi dolog nem a minosegerol volt hires Csehszlovakiaban, de volt jobb magyar gyartmany? Nem hiszem.

  1. G0jk0Mitic

   Szerintem a műszaki cikkek,megoldások csehszolvákozásánál az összehasonlítási alapot a német vagy japán termékek jelentik, nem a magyar. A csehszolvákozott megoldásban benne van a szocialista ipar igyekezetének legjava, ami erős korlárokba ütközött tervezés vagy gyártás forráshiánya miatt. Szóval le van sajnálva a termék, de mindamellett látjuk, hogy működik.

  2. pohlyferenc

   Nekem úgy rémlik, hogy a magam nevében hiába kérnék elnézést, mert én nem szoktam használni a kifejezést, legalábbis remélem. Amúgy igazad van, ez a “csehszlovákozás” nem igazán PC kifejezés, és a buhera mértékegységének nevéért folytatott küzdelemben a magyarok mindenképpen versenybe szállhatnának. De szerintem @Kelt meg tudja magyarázni!

   1. Én bevallottan szoktam használni, amire az egyetlen mentségem, hogy Skodákban nőttem fel. És bár gyerekkori emlékeim között vannak emlékezetes autós túrák, de olyanok is, ahol harminc kilométerenként töltöttük tele a hűtőrendszert vízzel. :)

    Azon a dombon, ami a Progresso színes irónok vagy a Koh-i-noor töltőceruzák védelmét szolgálja, esetleg a Deli csoki védművének számít, hajlandó vagyok meghalni. De általában véve a KGST ipar egyik szegmensét sem könnyű mentegetni.

Kommentszekció