#317. Odüsszeusz hazatér adás

Gruen effekt, szlömösödő körút, Disney+ és a Mandalorian, géming és Tomb Raider, spoiler policy születik, TikTok határidő elengedve, Chrome Web Store-ból kitiltott konkurencia, Facebook trösztellenes per és a globális platformok megfékezésének kérdése, Oroszország kitiltaná a social média óriásokat az országból, HolnAPP katasztrófa, megőrülő BMW-k és a Ferencnél magától megjavuló Netflix.

...és megöli a kérőket, illetve a szolgálókat, akik a kérőkkel hetyegtek. Milyen régen olvastátok az Odüsszeiát? Remek szöveg, nagyon ajánljuk.

Hol vásárol az ember karácsonyi ajándékot? (Sehol.) Beszéltünk a plázázásról, Victor Gruenről és arról, hogy a plázák hogyan ölik meg a belvárost.

Aztán szóba került A félelem bére és Yves Montand, Székely Csaba drámái, különös tekintettel arra, amiben a Kossuth-nótát éneklik. Innen a Disney+ érintéséve, ami jövőre indul Magyarországon, és a The Mandalorianről, ami nem hatott meg Ferencet.

Játék!

Feri vett magának, akarom mondani a lányainak, Rise of the Tomb Raidert. Ez valóban egy remek játék a reboot utáni Tomb Raider univerzumból. És olyan puzzle-s ugrálós részek vannak benne, hogy egy Assassin's Creed játék is megirigyelhetné.

Spoiler

Már nem a részben, bár az Awayről beszélgettünk még egy keveset. Utána pedig összeraktuk a Meti spoiler szabályozását. Aki nem akarja, hogy lecsapjunk poénokat, várjon az adásnaplóra. Direkt nem mondjuk el, mit csinált Odüsszeusz, de a kritikát izgalmasabbnak tartjuk, mint az egyszerű ajánlást.

Mi történik a platformokkal?

A Tiktokot csak nem vásárolják fel Amerikában. Történnek helyette más disznóságok.

A Google kitiltott pár appot a Chrome Store-ból, indulnak Amerikában a nagy techcégek elleni antitröszt perek. Mi a megoldás ilyenkor? Feldarabolás? Erősebb ellenőrzés? Honnan lesznek szabványok? Az egész a kapitalizmus bűne, és azt kéne lebontani? Erről elég sokat beszélgettünk. Meg arról, hogy akkor a szuverén államokban hiszünk-e még, ha ilyen Magyarország vagy Oroszország is, vagy a cégekben, akik között, nos, ott a Facebook és a Google.

További innováció

Holnapp. A közösségi oldal, amit a kutya sem fog használni, de nagyon zöld.

A BMW pedig megoldotta, hogy egy olyan funkció romoljon el az autóiban, aminek nincs is szüksége külső szerverkapcsolatra.

5 thoughts on “#317. Odüsszeusz hazatér adás

  1. Mivel szivatnánk? Egyszer már megkérdeztem az előző adás alatt, hogy mivel voltál elégedetlen. Most megteszem mégegyszer.

   1. gyuri

    Az előző adáshoz, és ehhez is hallgatás közbeni rage kommentet írtam, aztán most továbbhallgatva meglepődtem hogy szóba kerültem.

    Konkrétan a Mandalorian-os témákra gondoltam.

    Az előző adásnál arra, amikor benyögtétek hogy mi a gyermek neve, a legutóbbit pedig azzal kezdtétek hogy átbeszéltétek egy epizód cselekményét.

    Értem, persze, ezek felületes említések voltak, talán nem is fontos dolgokról de ezek nálam most kicsapták a biztosítékot.

    Lehet hogy túlreagálom, de ez egy épp aktuálisan futó sorozat, és én -szerintem nem egyedüliként- szeretném összevárni aztán valamikor az ünnepek alatt egyben lenyomni.

    Az első évadot nagyon szerettem, és tök jó volt úgy nézni hogy semmit nem tudtam róla. Igen, ez egy Disney mese, sejthető hogy merre halad meg igazából nincs semmi jelentősége, de egy élményhez szerintem mindig hozzá tud tenni ha előítéletek, előismeretek nélkül tudjuk befogadni, és az egyes információknak akkor kerülünk a birtokába amikor az alkotók tervezték. És ezen tud rontani a mégoly kicsi és jelentéktelen spoiler is.

    Nyilván ez az interneten nehezen elkerülhető, de mások azért erre jobban ügyelnek nálatok: bemondják előre ha szóba akarják hozni, nem írnak a címlapi ajánlóba tartalmi részeket, stb.

    De így már, hogy megvan a spoiler policy-tek, tudható hogy erre ti nem lesztek tekintettel.

  2. Illés

   Sziasztok, én is 20 év kihagyás után kezdtem újra játszani, konzolon és hasonló problémáim voltak, hogy a lövöldözéshez béna vagyok, csak szenvedés volt sikerélmény helyett. Az első játék ami több estére beszippantott az a Qube 2 volt. Ez egy logikai, puzzle típusú játék. Ajánlom kipróbálásra. Üdv, Illés

Kommentszekció