#012 Köttbullar adás

Magyarul fasírt. Az adás is olyan volt, mint az Ikea húsgolyó, meg a fasírtneműek úgy általában, volt benne minden. Na jó, ló azért nem. Ellenben volt szó atomóráról, Androidról, Mark (Space) Shuttleworthről és az Ubuntu egyes bugjáról, az evés jövőjéről, a 3D-nyomtatásról, és arról a Google Glass pornóappról, amit egy nap alatt csukatott be a Google.

kött

Közszolgálat

Az étel jövője

Június, geekhónap

 • Az innovációs és a startup rendezvények mellett valami bődületesen kézzelfogható is lesz ebben a hónapban: 3D-nyomtatásos esemény. El kell menni, nézni a printert, ahogy a majdnem semmiből csinál valamit. Mi a szexi, ha nem ez?
 • Olcsóbb lesz a roaming, mert Neelie Kroes kitalálta ezt és lassan át is nyomja mindenkin. Most 171 forint lesz egy mega, de lassan esni fog az évek során. Aki telkókat szeretne cukkolni, most menjen be az ügyfélszolira és kérdezze meg, hogy mit engednek a feléből.
 • Tovább csiszolja a Microsoft a Windows 8-at. Úriemberek vagyunk, ne is mondjunk erről többet.
 • “In 2012, Microsoft gave us the gift of Windows 8.” - na ez már a Stardock Corporation éves jelentéséből (PDF) van. Ritka jövedelmező évet zártak a Start8 nevű, egyébként tényleg jó szoftvernek köszönhetően.
 • Magyarsajtó pillanat - disclosure: én is a magyar sajtóban dolgozom - a 444.hu szerint ritkaszuper laptopok jönnek az új Intel chipek miatt, a HWSW lehűti a kedélyeket, hogy semmi igazán érdekes.

Kütyü

Gugel

Service

 • A lopott személyes dokumentumként feltöltött könyveket is szinkronizálják eszközök között a Kindle programok és kütyük. Nem minden extra szolgáltatás működik, de a hol tartottam az pont igen.
 • Feri nem csak hogy feltörte a telefonját és felrakta rá a Jelly Beant, de utána telepítette a Vine-t is, mert kiadták négyes Androidra.
 • Hírbehozó felfedezése a hét kütyüje: meg lehet rendelni nyolc instagramos fotót egy kis diavetítővel meg két ujjal baszkurálható lencsével. Nagyon cuki, nagyon hiábavaló. Projecto a neve és csodálatos darab.

Játék

Megjelent a Gunpoint, a Plants vs. Zombies Adventures és a Scrolls, amit a Minecraft fejlesztői követtek el. Ha nem is egy levegővel, de elég gyorsan sikerült ezt az adás végén elmondani, mert nem maradt rá idő.

(Fotó: Nenyaki - CC-BY-ND)

7 thoughts on “#012 Köttbullar adás

 1. Sziasztok, Marci vagyok, Windows 8 történethez küldeném mindenkinek, aki szereti:

  Mostanában a napi munkafolyamatom egy része ezzel telik.

 2. Laci

  Sziasztok!

  Csak most találtam meg a műsort, (az E-könyvolvasó blogon ajánlották), és nagyon, nagyon tetszik!

  Sajnos a régi Netidőket nem tudom elérni, pedig rajongójuk voltam. :-C De most már nem is hiányzik. :-D

  Nagy királyság, csak így tovább!!!!

  Üdv, Laci

 3. A Netidőkkel én blogként szoktam találkozni, a http://netidok.postr.hu címen lehet megtalálni őket. A régi adások egy részét is meg lehet szerezni, 2005-ben jelent meg a Modemkori hőstörténet című könyv, aminek a DVD-mellékletén ott volt egy raklap felvétel. :)

 4. Laci

  Még iskolába jártam, mikor elkezdtem hallgatni. Ennek már több, mint 10 éve. A könyv, természetesen megvan! :-)

  Két éve nem lehet elérni a honlapjukat, a megkeresésemre nem válaszoltak, és ahogy elnéztem, a Facebookon sem reagálnak a műsorral kapcsolatos kérdésekre.

  A Petőfin lehet, hogy fut még a műsor, de ott sosem hallgattam, mert régen nem kellett keresgélni, újabban, meg szétszabdalták zenékkel. A netidok.hu-n volt a vágatlan adás.

  No, de sebaj! Itt vagytok Ti! Már várom a következő “adást”, addig is szorgosan pótolom, az eddigi lemaradásomat!!!

Kommentszekció