#156. Kincstári optimizmus adás

Depik-e vagyunk, bíztató újságírás-trendek, Nagy Magyar Podcast-Összeesküvés, valamint a bejelentés-cunami: kávátlan telefon, kuglitelefon, mesh-wifi, nonlineáris asszisztencia, neurális hálók, tálcagép, üvegbillentyűzet és érintős huzivoni - avagy Xiaomi, Google, Microsoft, Apple. Plusz Vine és Android mediacenter.

1477610273792

Naaagyon hosszú cikket olvastunk az Indexen arról, hogy a NER mögött mi lehet a vezérlő gondolat - már ha nem a féktelen opportunizms az. A 444-en pedig a Népszabadság ügynek a fonákjáról írtak szintén nem röviden. És ezek még csak a pozitív hírek.

Nagy magyar podkasztösszeesküvés!

A Szinfoltcaféra került fel a nagy podkasztos 'beszéljük meg, hogy látjuk a világot és magunkat benne' beszélgetés felvétele. Remek kerekasztal volt, hallgasson bele, akit érdekel, hogy mi van a kulisszák mögött. (Amúgy természetesen kontaktspré, szigszalag és fecskenyál.)

A heti másik hallgatnivaló pedig a New Zound Podcast, amiben Szultánék zenéről beszélnek helyenként kizárólag hangutánzó szavakat használva. Már ezért megéri!

Ő öli meg a héten a Facebookot

Imzynek hívják a hét közösségi oldalát. Egyelőre nem nagyon lehet ott mit csinálni, de aki szeret korán regisztrálni helyekre, hogy öt év múlva elismerő tekinteteket takarítson be sörök mellett, az most regisztrálhat.

Kütyük

Amióta nem volt adás annyi mindent bejelentettek, hogy felsorolni is sok: Xiaomi Mi Mix, Google Pixel, Google Home és egy géppel varrott 3D-szemüveg, Microsoft Surface Studio, új Surface Book és persze nekik is van 3D-jük, új Macbook Pro tapifelülettel az F-gombok helyett.

A Microsoft bejelentésről persze eszünkbe jutott a Wacom Cintiq is. Szegényeknek most eszik meg a sütijét.

Microsoft Courier

Az Apple bejelentésről pedig valami még retróbb ugrott be. A Microsoft Courier.

Nemkütyü de majdnem

Ádám vagyok és az űrben kamionozok. Esett némi szó az Elite Dangerous-ról, a hangvezérlésről, és egy kicsit William Shatnerről is.

Feri nekiugrott a neurális háló fogalmának tisztázásának. Itt kell elkezdeni olvasni. A Bitport cikke a MS beszédfelismerési kutatásairól ihlette arra, hogy ennek nekiugorjon.

Az okos algoritmusokhoz azért mindig oda kell gondolni azt is, hogy pont azokat az előítéleteket tanulják meg, amit megtanítunk nekik. Ja és hogy az adataink nem mentesek az előítéletektől.

Mindeközben: azóta nem látták az Oculus-alapítót, amióta kiderült, hogy Trump-párti trollokat pénzelt.

És még egy rossz hír: a nagyon érdekes Vine-t bezárja a Twitter.

8 thoughts on “#156. Kincstári optimizmus adás

 1. Halihó fiúk!

  kávátlanság: Nem új dolog, sharp már próbálkozott vele, és eléggé jól ment az újdonságához képest: https://www.engadget.com/2014/10/14/sharp-aquos-crystal-review/ http://www.gsmarena.com/sharp_unveils_aquos_crystal_2_with_a_bigger_bezelless_display-news-12323.php

  hanggal gaming: Ezt láttad Kelt?

  ezt jut eszembe róla: http://thenextweb.com/apps/2011/11/12/the-story-of-pah-the-voice-controlled-game-that-took-the-mobile-world-by-storm/ És az hogy régen az RTS-ekben volt néha ilyen opció, eléggé használhatatlan formában.

  1. A Sharppal az a baj, hogy nagyon messze csinálják ami csinálnak. Meg ha már itt járunk, a Panasonicról se nagyon tudom, hogy mi van velük, mert más piacokon érzik jól magukat.

 2. vnandor

  Sziasztok, lehet, hogy RSS-ben a Lehi féle kerekasztal beszélgetés van ennek az adásnak a helyén? Vagy csak a podcast kliensem szarakodik?

   1. vnandor

    Bakker, kicsit reménykedtem, hogy ti voltatok “trehányak” ;) Köszi a gyors visszajelzést.

    1. Az amúgy félrevezethet bármilyen klienst, hogy most két audio elem van a posztban, a második a kerekasztal. Szóval simán lehet, hogy ezt amúgy nem kezeli minden. Az iTunes-felé kiküldött podcastfeedben tudom, hogy csak egy fájlra mutatunk, az a Meti adás. Summasummárum, az XML kemény kenyér, a para felét lehet hogy én okoztam :)

 3. Nem értem Feri navigációs problémáját. Feloldottam a telefont, majd utána annyit mondtam: ok google … navigate me to home. Ennyi, működött. Magyarul nem próbáltam, de diktáltam már magyarul választ emailre.

Kommentszekció