#177. Tükörfekete adás

Kijevi Makerfare, Xiaomi kiejtése, a legjobb telefondeal ever, Google I/O, Netflix vs. rootolt telók, magyar korlátlanság, Flickr eladás, Adatépítész podcast, olcsó Gömböc, Nokia 3310 nyafogás

Utazós hónap volt ez, nem is volt hetente adás. Kelt Kijevből jött haza, ahol Maker Faire-t nézett. Illetve volt még kölcsönös sörök melletti nyelvtanítás, ki tudjátok mondani azt, hogy strč prst skrz krk?

A nehezen kimondható dolgok közül egyet megfejtettünk. A Xiaomi kimondva Hsziaomi egy elég néma H-val. Persze Hugo Barra máshogy mondta.

A nagyok rovat

Nagyon olcsó lesz a felújított, most már tényleg nem robbanós Note 7. Vagy legalábbis féláron adják, hogy valamit visszaszerezzenek az eszméletlen mennyiségű elbukott pénzből.

A Google I/O-n bejelentettek egy raklap dolgot: sok fotózás, sok VR, végre a telkóktól és a telefongyártóktól függetlenül fejleszthető operációs rendszer, MI, még több MI és egy kis Google Home. Ja és lesz még egy mód ahogy a Google pénzt vesz ki a YouTube-ból.

A Netflix app nem fog működni a nem Google által megáldott ésvagy rootolt készülékeken.

Telkók

A Telenor egy majdnem jó, hűség nélküli mobil adatos csomagot dobott piacra. A Telekom pedig egy Flip nevű fapados tripleplayt. Ha még versenyeznének is egymással a telekommunikációs szolgáltatók, olyan lenne, mintha Európában élnénk.

Ferenc lehet, hogy csatlakozik a vidéken újrakezdők csapathoz. Bár nem tűnt túl meggyőzöttnek.

Új magyar podkaszt

Adatépítész - hallgassátok, mert jó. Volt már fénykép alapján receptet ajánló app, fMRI-s gondolatolvasás, valóban okos hűtő.

Aprómarhaság

Van olcsó Gömböc. A Nokia 3310-es sajna szar.

4 thoughts on “#177. Tükörfekete adás

 1. Egy kis javítás, Ferenc azt mondta, hogy az oneplus készülékek alapból rootolva érkeznek, ez nem igaz, gyárilag nincs rootolva a telefon, viszont minden szinten támogatja a rootolást és a rom cserét is a gyártó, egyik sem jár garancia vesztéssel.

  Kelt, a telenor korlátlan internetnek vidéken nagyon örülök, mivel jelenleg adsl 10mbps a max elérhető sebesség, 300ft al olcsóbb mint a telenor ajánlata, 60kbps feltöltéssel, sokszor használhatatlan.

  A podcast ajánlatot köszönöm, bele fogok hallgatni.

 2. moshi

  Milyen mákunk van ezzel a Xiaomi-val, pont így hívták a csúf, gonosz Hókuszpók macskáját is.

 3. moshi

  kicsit aggaszt, hogy a Flickr eladásáról tőletek hallottam először, a Yahoo a mai napig nem küldött róla semmit, de a del.icio.us eladását is tegnap láttam meg a redditen, semmi értesítés róla. (nem röhög, ritkán ugyan, de a mai napig használom)

  1. Kelt

   Viccelszbolondozol, ott van fent az életem. Egy csomó mindent amúgy a saját zipelős letöltőjével le lehet szedni, de a nagy albumokat (200 kép körül) már nem tudja. Arra viszont van egy nem szép, nem gyors, de lényegében működő Flickrdownloadr nevű program. Adásban majd lesz erről szó még.

Kommentszekció