#179. Barkácsvattacukor adás

Google AIY, Apple Homepod, WWDC, Taylor Swift a Spotifyon, aKathy Perry élmény és Kasszás Erzsi Kasza Tibi autójában, hüjePayPal, vattacukor fúrógéppel, Snapszemüveg, iPhone-kijelzőcserélő varázsdoboz, MI fotóművész, post-Oculus-CEO határvédelmi startupot alapít, tangás nők a lövöldözős játékokban, okos harcihelikopter, printer-vízjel és robotkutya-eladás.

Van egy régi xkcd képregény arról, milyen érzés a nem működő Google AI kitet cseszegetni. Remek vas, szépen szól, ha éppen hajlandó, de egészen meglepő hibákat dobál, amikre nincs válasz a fórumokban. És hogy igazán jó legyen a buli, hetek óta nem nyúlt senki a példakódhoz. Jó lesz ez egyszer valamire, de lényegében az összes raspberrys kiegészítőket gyártó banda rendesebb.

Zárójel: aki alapértelmezett jelszóval futtat Raspberryt a netre kötve, most cseréljen jelszót. Meg amúgy is!

Az Apple bemutatott egy csomó csinos, drága dolgot, amik igazából nem érik meg a pénzüket. Van köztük szexi is, mint a fekete, erőmű iMac, de hasonló teljesítményt olcsóbban lehet kihozni PC-ből. Arról lehet kulturáltan vitatkozni, hogy plusz hányszázezer forintot ér meg a dizájn. Egy feltétellel persze: hagyjatok ki belőle.

Megszakítjuk műsorunkat, hogy videókat sugározzunk

Patreon

Van nekünk olyanunk: itt. Köszönjük a támogatóknak, sört raknak az asztalunkra, áramot a drótba, jelet a vonalra, képet a monitorra.

Csodálatos dolgok az internetről

Bárki tud házi vattacukrot csinálni, akinek van egy felesleges befőttesüvegre való tetője és egy nagyobb fordulatszámon pörgő fúrója vagy, ami még jobb, egy kézi marója (ld. még Dremel).

A csávó, aki kitalálta, amúgy teljesen bolond. Az óvszerből és kólásüvegekből készült fidget spinnerrel megfogott.

És hát nem csak ez jó, hanem hogy ismét van Taylor Swift Spotifyon.

Kénemi rovat

Jön a Snap szemüveg Európába. Sőt már ott is van Londonban, ami még két évig biztosan Európa része, csak utána kezdjük őket köpőcsövezni, ha épp nem figyelnek oda. Menő az még szerintetek?

Az Apple-nek van egy bodypudingos kübli alakú okoseszköze, amiből Siri beszél kifelé. Az a Siri, ami mindig a legbutább szokott lenni az asszisztensek összehasonlításából.

Az Apple elérhetővé teszi nagyobb szervízek számára a telefonjavító céleszközét.

Michelle Obama is felbukkant az Apple fejlesztői konferenciáján.

Megépítették a cuccot, ami tökéletes fényképet csinál. Számol, mér, kombinál, mobillal távvezérelhető, satöbbi satöbbi. Technikai sportként izgalmas. Meg persze az is az lesz, ha a technológia bekerül a mobilba.

Harci blokk

Előkerült Palmer Luckey, most VR-kütyü helyett falat építene Mexikó és az USA közé LIDAR-ral meg minden csodával. Aki szerint nem szar alak, jobbra álljanak, a többiekkel sör a bal sarokban.

Korábban még cosplayezett mesterlövészt a valamelyik Metal Gear játékból. Az is feltűnő volt. Azért, hogy a Metal Gear női mesterlövésze, Quiet neglizsében szaladgál a játékban, már körberugdosták a kiadót és a tervezőt. Megérdemelték, na.

Budapesten járt az Apache harci helikopter menő verziója.

A nyomtató által a doksira nyomtatott mikropontok buktatták le az Intercept forrását. Meg persze ezer más is. Nem volt egy sikerült akció.

A Softbank vette meg a Boston Dynamicset. Lehet most már nkik az ARM procigyár mellett ijesztő, de balfasz robotkutyájuk is.

8 thoughts on “#179. Barkácsvattacukor adás

 1. moshi

  Trump terve a fal mexikóiakkal történő kifizettetéséről pont annyira volt cizellált, ahogyan azt elmondtad adásban és emiatt a redditen (is) aztán jó nagy viharokat kavart, mert nem kell sok ész hozzá, hogy belássuk: a büntetővámot vagy importot terhelő többletadót pont nem a mexikóiak fogják fizetni, hanem az USA polgárai. Pl. https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/5qgsq0/donald_trumps_great_wall_on_mexican_border_will/dczieiw/

 2. ZolkaBolka

  Védeni semmi képpen nem akarnám, inkább csak kicsit árnyalnám Quiet karakterét. Az említett hölgy kb. 10 éves koráig kisfiúként tengette életét, majd miután a gonoszok elrabolták és - sok más csúnya dolog mellett - arra kényszerítették, hogy többed magával erőszakolja meg egy szintén fogvatartott barátját, úgy döntött nemet vált. Ebben fontos szerepe volt azoknak a parazitáknak, akik a leányzó szuper képességeit adják, egyébként ők indokolják a lenge öltözetet is. A bőrén keresztül veszi fel a tápanyagot a vízbűl, ezért is szokott az esőben erotikus táncokat lejteni. A játék végén egyébként életét adja a Bossért… :<

  1. Csodálatos, hogy még sikerült beleírni egy traumatikus előtörténet jellegű nemi erőszakot, és erotikus táncokat is. Ilyenkor azért tényleg azt érzem, hogy a játékipar egy csapat hatéves kisfiú :)

 3. Hanis Tibor

  Igazabol a PayPal-t meg kell vedenem, mert ez itt UKban kb 1 ora bankszamlat hozza adni a PayPal-hoz, es eleve mindenki alapbol hozza rendeli a bankszamlajat es eleve arrol fizet es nem a kartyaval.

  1. pohlyferenc

   Hát nézd… Megírtam nekik, hogy a bankszámlám hozzárendelés után checking státuszban maradt. Küldtek egy automata levelet két nap után (!), amiben a kapcsolódó FAQ-sorok voltak, teljesen inadekvát szövegekkel (hogy kell hozzárendelni bankszámlaszámot paypal acchoz). Válaszoltam, hogy én mindent a leírás szerint csináltam, de mégsem megy a dolog, egyébként ez azért kéne, hogy tudjak withdraw funckiót csinálni, bankszámlára vagy bankkártyára vagy mosógépre, nekem mindegy. Erre válaszolt egy ügyfélszolgálatos, hogy így kell withdraw-t csinálni, kattintsak ide meg oda. (Mintha csak az utolsó mondatomat olvasta volna el.) Visszaírtam, hogy tudok withdraw-zni, de checkingben maradt a bankszámla linkelésem.

   Mintha tök hülyék lennének, ez az én ún. user experience-em. És már sokadszor.

   1. Hanis Tibor

    Igazabol ez sajnos a foldrajzi adotsagaidbol adodik. Nalatok szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagban ez kitunoen mukodik. Pl itt UK ban levonnak £0.01-0.09 kozotti osszeget es egy kodot beirnak a kozlemeny rovatban, amit rogton latsz a bankszamla kivonaton online. Aztan beirod a PayPal-nal az osszeget es a kodot es ennyi.

    1. keltoman

     Ez hogy függ össze a földrajzi adottságokkal? Pont ugyanígy működik a regisztrációs a Paypalre. Amíg fizetni akarsz vele, rendkívül kényelmes.

Kommentszekció