#207. Ménemmegy adás

Vendégünk volt Szűcs István, a Mérnökszemmel blog gazdája, terméktervező gépészmérnök, és az autóiparról, a tervezett avulás legendájáról, az élettartamra méretezésről és a mosógépekről beszélgettünk. Szóba került a Tesla, a régi autók és egy nagyon csendes porszívó is.

Minden ilyen beszélgetés azzal kezdődik, hogy van egy villanykörte, ami több mint száz éves és az istennek nem akar kiégni. Nem segít a helyzeten, hogy a kapitalizmus aranykorában az izzógyártók tényleg alapítottak egy akkora kartellt, mint a ház. Mivel mindenki ezzel kezdi, ezért mi ezt ugrottuk is.

Volt szó viszont arról, hogyan terveznek a mérnökök nagy rendszereket. Aztán arról is, hogy miért kell mindig mindent frissíteni. És végül arról, hogy a tervezett elavulás és az időtartamra való tervezés között mi az eltérés. Innen elkanyarodtunk a pótalkatrészekre vonatkozó szabályok és az ő hibáik felé. És végül arra is jutott idő, hogy megbeszéljük, hogy kell-e otthonra olyan porszívó, ami feltépi a parkettát és még az alsó szomszédot is arrébb mozdítja székestül. (Nem.) Még az a filozófiai kérdés is felmerült, hogy a szabályozás a megoldás vagy a vásárlók oktatása.

4 thoughts on “#207. Ménemmegy adás

  1. A nincstervezettelavulás kollégát megdobálnám az összes kiégett villanykörtémmel. A Maze Alpha meg egész jó. Proci, memoria, tárhely, akku jó, ár/értékben is megfelelő ha nem kapták volba el a vámosok. Viszont számomra megmagyarázhatatlan hogy nincs notificatio n LE, illetve hogy miniUSBt használ, nem mikrot

  2. vnandor

    Próbáltam a vendég blogjára feliratkozni, mint egy ősember feedly-vel, de sehol egy rss. Vagy ha van is, mert nem akad ki tőle a feedly, tök üres a feed. Kénytelen voltam facebookon követni. @Kelt azért tőled elvártam volna, hogy ezt számonkérd rajta ;)

    Egyébként remek adás volt, köszi!

Kommentszekció