#161. Aranyvasárnap adás

Pebble kontra komplikációk, a Patreon haszna, karácsonyi listák, Rejtő Jenő angolul, Kittenberger képregényül, városséták, GreenGo előfizetés, fotókönyv és másolt képzőművészet, Youtube playlist és Netflix, videojáték-ajánló, valamint a kézitűzlabda-startup és a vibráló gyűrű.

A rohanás nem mindig tesz jót, a Ledplázának például sikerült kiküldenie karácsony előtt egy linkek nélküli hírlevelet. Közben az Edigital akciós Duracel elemet ajánl. (Ha már tanácsadás rovat: az Eneloop akksik jobbak!)

Levrov

 • Derül ki lassan a Pebble-sztori, közben pedig az előző adás kommentjei között arról beszélgettünk Dworkyllal, hogy mennyibe kerül egy Patek Philippe és mi az a komplikáció. Ja és van egy könyvajánlónk is: Marie Antoinette's Watch
 • Spamdog és Moshi-moshi felvetette, hogy a Patreon tipikus parazita startup. Elmondtuk, miért hasznos nekünk, és milyen terheket vesz le a vállunkról.
 • Worki felvetette, hogy a bérletes Uber csúnyán betehet a tömegközlekedésnek. Jól gondolkodunk, találkozunk a barrikádokon!
 • Bíró András megírta, hogy mi a baj a régi csernobili szarkofággal. Jár neki egy kitűnő hallgató plecsni!
 • Zsolt pedig azt írta, hogy a Rendeljkínait blog nem elég alapos. A gyártói specifikációkból írt cikkekre tényleg figyelni kell. A tényleg kipróbált cuccokról írt posztok viszont érdekesek.

Karácsonyi tippek

Nagy hirtelen ennyi. Nem mindegyik jön meg karácsonyig, de ki mondta, hogy csak karácsonykor lehet ajándékozni. Mi ugyan nem!

Egyéb

Nem tudtuk kihagyni, hogy ne beszéljünk a tűzlabadlövő-innovációról, ami 149 dollárért a hülyének nem éri meg csak.

És az okosgyűrűről, ha már az okosóra rossz időszakában van épp.

7 thoughts on “#161. Aranyvasárnap adás

 1. Én csak abban bízom hogy a Patreon-on lesz egyszeri támogatás is és felvásárolja a flattr-t (https://flattr.com/), és magába olvasztja a szolgáltatásait. (Ha nem ismeritek, podcast pénztárca, hallgatott adás után automatikusan, vagy manuálisan tud dobni pénzt. Legalábbis a podcast addictban így is működik…)

  1. keltoman

   A Flattrrel az a baj, hogy 2010 óta nem nagyon tud elterjedni. Valahogy sose volt meg az a lendülete, ami ahhoz kell, hogy kijusson Európából. Akik még mostanában kísérleteznek ilyennel, az a Brendan Eich-féle Brave böngésző. Ott az a baj, hogy egyrészt a kutya se használ még Bravet, másrészt kriptovaluta és tárca kell hozzá, ami megint nem teszi felhasználóbarátabbá a dolgot.

  1. moshi-moshi

   Opszi, ezt mondja a PayPal:

   Error Message

   This feature is only available to Business and Premier Accounts.

   1. pohlyferenc

    Hát igen, erről fogok mesélni a következő adásban. A PayPal egy állat :) A világ egyik legrosszabb felhasználói élménye, és még ezt a Donate (pontosabban Subscribe) dolgot sem lehet értelmesen megcsinálni. A lényeg: a Subscribe funkció Personal accounttal nem működik, csak Premiummal vagy Businesszel. A Premium lenne az adekvát (NGO-knak és alkalmanként pénzező magánszemélyeknek), de a homályos ügyfélszolgálati utalásokból úgy tűnik, ilyen valójában nincs. A Business nem adekvát, nem világos, hogy át akarom-e a saját accomat állítani Businessre (ami nem vagyok), továbbá nem akarok egy új Business accot létrehozni új bankszámlával meg kártyával, mert nemááá. Nincs is. Szóval egyelőre nem látom, mi a megoldás. Talán ha átalakítom Donate buttonná. (Csak az ugye nem előfizetés-jellegű, hanem egyszeri.)

    1. Á, akkor hagyd a fenébe. Elfogadom, hogy alkotói szempontból nektek sokat segít a patreon. De kötöm az ebet a karóhoz, hogy júzer szempontból semmin nem változtatott. : )

Kommentszekció